Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Έρχονται πωλήσεις non core business assets

Στροφή στις επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και στις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού κάνει η MIG. Η εταιρία κατάφερε κατά την τελευταία τριετία να βελτιώσει σημαντικά τα EBITDA των βασικών της δραστηριοτήτων τα οποία ανήλθαν το 2013 στα 62 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ το 2012.

MIG: Έρχονται πωλήσεις non core business assets

Πωλήσεις non core business assets και επικέντρωση στις ευκαιρίες, που προκύπτουν στους βασικούς τομείς δραστηριοποίησης της MIG προανήγγειλε η διοίκησή της, ενώ τόνισε τη σημαντική βελτίωση στα EBITDA του ομίλου κατά την τελευταία τριετία.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, η διοίκηση της εταιρείας οριοθέτησε ως βασικούς άξονες της στρατηγικής της για την επόμενη διετία τα εξής:

- Αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου με πώληση στοιχείων ενεργητικού που δεν υπάγονται στις βασικές δραστηριότητες της εταιρίας, για να υποστηριχθεί η προσπάθεια απομόχλευσης και βελτίωσης της ρευστότητας και επικέντρωση στις ευκαιρίες που προκύπτουν λόγω κρίσης στους βασικούς τομείς δραστηριοποίησης της MIG.

Ταυτόχρονα, θα συνεχισθεί η προσπάθεια διαφοροποίησης στις δραστηριότητες των βασικών κλάδων, τόσο γεωγραφικά όσο και σε συγγενείς τομείς δραστηριότητας.

- Απομόχλευση και αναδιάρθρωση χρέους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού που δεν υπάγονται στις βασικές δραστηριότητες, θα χρησιμοποιηθούν για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους της εταιρίας και για την στήριξη στρατηγικών πρωτοβουλιών των υφιστάμενων βασικών θυγατρικών της MIG.

- Βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας. Υιοθετούνται πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων, με στόχο να κεφαλαιοποιήσει ο όμιλος την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία των βασικών θυγατρικών της MIG στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

Έμφαση συνεχίζει να δίνεται στον εξορθολογισμό του κόστους και τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Η MIG κατάφερε κατά την τελευταία τριετία να βελτιώσει σημαντικά τα EBITDA των βασικών της δραστηριοτήτων τα οποία ανήλθαν το 2013 στα 62 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ το 2012 και 12 εκατ. ευρώ το 2011. Η παραπάνω επίδοση επιτεύχθηκε χάρη στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους η οποία ήλθε από τον αποτελεσματικό περιορισμό στα κόστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v