Υγεία: Προς ανάληψη διαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν

Παράγοντες της αγοράς αναφέρονται σε προβάδισμα του Υγεία για το Ερρίκος Ντυνάν μετά τη συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς – MIG.

Υγεία: Προς ανάληψη διαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανάληψη της μεταβατικής διαχείρισης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από το Υγεία, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς με την MIG, μετά τη συμφωνία τους για το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Όπως  μεταδίδει το iatronet.gr, κατά την αναζήτηση διαχειριστή για το Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς, για τη λειτουργία του νοσοκομείου για ένα μεταβατικό διάστημα 12-18 μηνών μέχρι την εξεύρεση επενδυτή, το νοσοκομείο Υγεία, είχε υποβάλει σχετική πρόταση πριν το Πάσχα. Αντίστοιχες προτάσεις είχαν υποβάλει επίσης και το Ιατρικό Αθηνών, το Ιασώ, το Μετροπόλιταν και η Ευρωκλινική.

Η κατάληξη όμως σε συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG φαίνεται πως δίνει προβάδισμα στο Υγεία, να αναλάβει εκείνο τη μεταβατική διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν.

Σημειώνουμε ότι το δάνειο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, προερχόμενο από την Τράπεζα Κύπρου, έχει αναληφθεί πλέον από την Τράπεζα Πειραιώς. Και ενώ αρχικά υπερέβαινε τα 80 εκ. ευρώ, με το «κούρεμα» που έχει γίνει, έχει φτάσει στα 18 εκ. ευρώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του Ερρίκος Ντυνάν υπερβαίνουν τα 250 εκ. ευρώ.

Και δεδομένου ότι όλες οι προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτή ώστε το νοσοκομείο να μπορέσει να συνεχίσει η λειτουργία του, έχουν αποβεί άκαρπες, αποφασίσθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να αναζητηθεί για ένα μεταβατικό διάστημα κάποιος διαχειριστής ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για να αναζητηθεί εκ νέου αγοραστής.

Καθώς όμως το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στο ομώνυμο Κοινωφελές Ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απαιτείται συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Ετσι, η αγορά θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες συζητήσεις για τον προσδιορισμό του τελικού διαχειριστή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v