Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν: Πάνω ο τζίρος, κάτω οι ζημιές στο Q1

Την αξιοποίηση των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται στις καθημερινές δραστηριότητες αποφάσισε η Τζιρακιάν. Περιορίστηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο, με αύξηση του τζίρου και μείωση των ζημιών σε επίπεδο EBITDA από τα 395 στα 81 χιλ. ευρώ.

Τζιρακιάν: Πάνω ο τζίρος, κάτω οι ζημιές στο Q1

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που ολοκληρώθηκε το 2013 είχε ως αποτέλεσμα το σημαντικό περιορισμό των ζημιών της Τζιρακιάν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από το 1,75 στα 2,617 εκατ. ευρώ, η ζημία σε επίπεδο EBITDA περιορίστηκε από τα 395 στα 81 χιλ. ευρώ και το προ φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα -501 χιλ. ευρώ έναντι -808 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές (144 χιλ. ευρώ).

Στα αξιοσημείωτα των λογιστικών καταστάσεων της εταιρείας συγκαταλέγονται:

• Οι βασικοί μέτοχοι έχουν καταβάλει ποσό ύψους 5,731 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ποσό που είναι εγγεγραμμένο στο βραχυπρόθεσμο παθητικό της εταιρείας.

• Στα πλαίσια του προγράμματος αναδιάρθρωσης, η διοίκηση της Τζιρακιάν αποφάσισε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για τις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των εσόδων. Έτσι, δύο ακίνητα (σε Αταλάντη και Αιγάλεω, εκτιμώμενης αγοραίας αξίας  959 χιλ. ευρώ και 1,14 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) μεταφέρθηκαν από το λογαριασμό των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, σε αυτή των ακινήτων για επένδυση.

• Η εταιρεία κατέχει το 12,3% της Europa Profil Αλουμίνιο, ενώ το 5,36% των μετοχών της Τζιρακιάν ελέγχεται από την εισηγμένη εταιρεία «Τρόπαια Συμμετοχών».

Ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης στις 31/3/2104 ανερχόταν υπερέβαινε τα 13 εκατ. ευρώ, παρά την ταμειακή ένεση ύψους 5,73 εκατ. ευρώ από τους βασικούς μετόχους. Σημειώνεται ότι σημαντικό μέρος του συνολικού δανεισμού, προέρχεται από τη συνδεδεμένη Europa Profil Αλουμίνιο. Πρόκειται για ένα 5ετές δάνειο ποσού 2,7 εκ. €, το οποίο λήγει το 2018. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 10,8 εκ. €.


Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v