Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν: Προσδοκά βελτίωση οικονομικών συνθηκών

Στις ευνοϊκότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά με το τέλος της ύφεσης προσβλέπει η εταιρία Τζιρακιάν για την πλήρη ανάκαμψή της και έξοδό της από την κατηγορία επιτρήσης.

Τζιρακιάν: Προσδοκά βελτίωση οικονομικών συνθηκών
Η εταιρία Τζιρακιάν, »), στο πλαίσιο της δημοσίευσης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1. 1.2014 - 31.3.2014, επισημαίνει τη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών λόγω της ριζικής αναδιάρθρωσης όλων των τμημάτων της επιχείρησης και εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση στο άμεσο μέλλον.

Προσδοκά επίσης στις ευνοϊκότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά με το τέλος της ύφεσης, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος για πλήρη ανάκαμψη της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μετοχών της εταιρίας μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης από την συνεδρίαση της 11ης.9.2013, σύμφωνα με την από 5.4.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της εταιρίας.

Για την αντιμετώπιση των αιτίων που είχαν σαν αποτέλεσμα την υπαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία Επιτήρησης, η διοίκηση της εισηγμένης προχώρησε στη ριζική αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων της επιχείρησης. Η ανασυγκρότηση, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2013, είχε σαν αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών:

- Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 49% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2013.
- Επίτευξη θετικού μικτού αποτελέσματος για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (από το Α΄ τρίμηνο του 2011).
- Συρρίκνωση της ζημιάς σε επίπεδο EBITDA στο -3% του κύκλου εργασιών.
- Η διαμόρφωση θετικού μικτού αποτελέσματος οφείλεται στην αύξηση της παραγωγικότητας που επιτεύχθηκε σταδιακά μέσα στο 2013, χάρη στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της παραγωγής.
- Συνεχίστηκε επίσης η αύξηση των πωλήσεων η οποία ξεκίνησε από το Β΄ εξάμηνο του 2013 και επικεντρώνεται στη διεύρυνση του πελατολογίου και την ανάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.
- Ο συνδυασμός των αυξημένων πωλήσεων και του θετικού μικτού αποτελέσματος με τη μείωση των εξόδων Διοίκησης (-25%) και Διάθεσης (-10%), είχε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του αποτελέσματος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε οριακά αρνητικό επίπεδο (- 80 χιλ. €). Η αντίστοιχη ζημία το Α΄ τρίμηνο του 2013 ανερχόταν σε 395 χιλ. € και το Α΄ τρίμηνο του 2012 σε 751 χιλ. €.

Η διοίκηση της Εταιρείας αναγνωρίζει ότι επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης και εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση στο άμεσο μέλλον. Προσδοκά επίσης στις ευνοϊκότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά με το τέλος της ύφεσης, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος για πλήρη ανάκαμψη της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v