Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κανονισμός για το online στοίχημα του ΟΠΑΠ

Ποιοι μπορούν να μετέχουν, πώς θα γίνονται οι πληρωμές και η απόδοση κερδών.

Ο κανονισμός για το online στοίχημα του ΟΠΑΠ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο κανονισμός για τη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος του ΟΠΑΠ, ο οποίος προβλέπει ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, πως θα γίνονται οι πληρωμές κ.τλ. Σημειώνεται πως η απόφαση Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) αφορά μόνο στην υπηρεσία Διαδικτυακού Στοιχήματος που σκοπεύει να ξεκινήσει ο ΟΠΑΠ πριν από το Παγκόσμιο Κύπελο (αρχίζει στις 12 Ιουνίου) και όχι τη συνολική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω Internet.

Οι οριστικές αποφάσεις για την γενικότερη αγορά Διαδικτυακού Στοιχηματισμού στην Ελλάδα καθυστερούν, παρά το γεγονός πως η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην τελευταία γενική συνέλευση είχε ζητήσει άμεσο ξεκαθάρισμα της σημερινής κατάστασης με τις 24 προσωρινές άδειες λειτουργίας.

Ειδικότερα, για το Διαδικτυακό Στοίχημα του ΟΠΑΠ προβλέπεται πως θα μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες άνω των 21 ετών. Προκειμένου ένας παίκτης να πραγματοποιεί στοιχήματα με τον κάτοχο της άδειας, εγγράφεται ως πελάτης του κατόχου της άδειας. Η εγγραφή συνιστά έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη, η οποία συνδέεται με έναν ατομικό ηλεκτρονικό λογαριασμό, μοναδικό για κάθε παίκτη.

Οι καταβολές στον ηλεκτρονικό λογαριασμό παίκτη γίνονται υποχρεωτικά από τον παίκτη στον κάτοχο της άδειας, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου, πλην πιστωτικών ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με τρόπο που να διασφαλίζει την ταυτοποίηση του παίκτη. Καταβολές στον ηλεκτρονικό λογαριασμό παίκτη μέσω πιστωτικής κάρτας δεν επιτρέπονται. Δεν επιτρέπεται και η μεταφορά πιστωτικών μονάδων ή κερδών μεταξύ δύο ή περισσότερων ηλεκτρονικών λογαριασμών παικτών.

Κατά την πίστωση κερδών στον ηλεκτρονικό λογαριασμό παίκτη παρακρατείται άμεσα από τον κάτοχο της άδειας ο φόρος που αναλογεί, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Τα κέρδη από τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου κατατίθενται, αποκλειστικά και μόνο, σε λογαριασμό που τηρεί ο παίκτης σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η σχετική εντολή πληρωμής του παίκτη δίδεται από τον κάτοχο της άδειας εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την υποβολή του αιτήματος πληρωμής.

  

* Δείτε όλο το ΦΕΚ στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v