Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Στα 567 χιλ. ευρώ οι ζημιές στο τρίμηνο

Η αύξηση των εξαγωγών κατά 18% του ομίλου της Lavipharm, βελτίωσε το Περιθώριο Μικτού Κέρδους.

Lavipharm: Στα 567 χιλ. ευρώ οι ζημιές στο τρίμηνο
Mε βελτίωση των αποτελεσμάτων, τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρείας όσο και Ομίλου, ολοκληρώθηκε το Α' Τρίμηνο του 2014 για τη Lavipharm. Στη βελτίωση αυτή, συνέβαλε η ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, παρά τη μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων σε € 7,0 εκατ. από € 7,8 εκατ. κατά το Α' Τρίμηνο του 2013, η αύξηση των εξαγωγών κατά 18% βελτίωσε το Περιθώριο Μικτού Κέρδους.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων (-18,3%), οδήγησε σε αύξηση του ενοποιημένου EBITDA σε € 1,3 εκατ. από € 104 χιλ. την περασμένη αντίστοιχη περίοδο. Έτσι, τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων € 1,2 εκατ. έναντι € 2,5 εκατ. το Α' Τρίμηνο του 2013 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας € 567 χιλ. έναντι € 2,0 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm A.E., ο Κύκλος Εργασιών κατά το Α' Τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε σε € 7,0 εκατ. έναντι € 7,6 του Α' Τριμήνου 2013.

Ομοίως, η σημαντική βελτίωση του Περιθωρίου Μικτού Κέρδους (20,4%) λόγω της αύξησης των εξαγωγών, αλλά και η μείωση των λειτουργικών δαπανών, επέτρεψαν την αύξηση του EBITDA από -€ 200 χιλ. κατά το Α' Τρίμηνο του 2013 σε € 1,1 εκατ. το Α' Τρίμηνο του 2014.

Η μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων της μητρικής Εταιρείας κατά 30% συνέβαλε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της περιόδου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε κέρδη μετά από φόρους € 234 χιλ. έναντι ζημιών € 1,1 εκατ. κατά το Α' Τρίμηνο του 2013.

Με γνώμονα τη συνεχή συγκράτηση εξόδων, την απλοποίηση των δομών αλλά και τη στοχευμένη ανάπτυξη της Εταιρείας και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, η Lavipharm προχωρά με προσεκτικό σχεδιασμό σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με στόχο αφενός την ενίσχυση της θέσης της στη διεθνή αγορά, αφετέρου την ενδυνάμωση της εμπορικής παρουσίας της στην Ελλάδα.

Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Η Lavipharm A.E., στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του Α' τριμήνου 2014 του Ομίλου και της Εταιρείας και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι με στόχο την άρση του κριτηρίου για την υπαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία της Επιτήρησης,  η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει να εφαρμόζει ένα καθολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών του Ομίλου, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στη δραστηριότητα των εξαγωγών και τη δημιουργία εσόδων από παροχή υπηρεσιών, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες της αγοράς φαρμάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v