Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Επέκταση σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Στην ανάδειξή της στον μοναδικό χονδρέμπορο ειδών οικίας που θα διαθέτει δίκτυο στις περισσότερες χώρες της ΝΑ. Ευρώπης και δικά της σήματα ”made in China” οδεύει η Yalco, υλοποιώντας έναν ”φιλόδοξο” επιχειρηματικό σχεδιασμό.

Yalco: Επέκταση σε Βουλγαρία και Ρουμανία
Στην ανάδειξή της στο μοναδικό χονδρέμπορο ειδών οικίας που θα διαθέτει δίκτυο στις περισσότερες χώρες της ΝΑ. Ευρώπης και δικά της σήματα ”made in China” οδεύει η Yalco, υλοποιώντας έναν ”φιλόδοξο” επιχειρηματικό σχεδιασμό.

Η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. και η εκτιμώμενη εκτίναξη των καταναλωτικών δαπανών σε ένα μακροοικονομικό πλέον περιβάλλον σχετικής σταθερότητας ωθεί τη διοίκηση της Yalco να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και μετά την αγορά της Ουγγαρίας, όπου ήδη δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια, να εισέλθει σε αυτές των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Η ελληνική εταιρία χονδρικής και λιανικής οικιακών και ηλεκτρικών ειδών ολοκληρώνει τις συζητήσεις για την εξαγορά εταιρίας -γενικής- διανομής στη Βουλγαρία, ενώ συζητά την ανάληψη αντιπροσώπευσης για την αγορά της Ρουμανίας.

Στη βουλγαρική εταιρία θα αποκτηθεί αρχικά μειοψηφικό ποσοστό με δικαίωμα όμως προτίμησης προκειμένου σε δεύτερη φάση να φθάσει έως το 51% μέσω αύξησης κεφαλαίου. Στη Ρουμανία η Yalco συζητά την ανάληψη αντιπροσώπευσης πολυεθνικής, η οποία δραστηριοποιείται ήδη μέσω τοπικού αντιπροσώπου στη χώρα.

Η ανάληψη της αντιπροσώπευσης θα της χαρίσει την απαραίτητη μάζα προκειμένου να ξεκινήσει και τη διάθεση άλλων σημάτων. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο στάδιο και εφόσον ευοδωθούν οι νέες δραστηριότητες στα Βαλκάνια εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση τζίρου κατά 15% με 20% το 2007, ενώ θα απορροφήσουν κεφάλαια της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, γνωρίζοντας επί χρόνια την αγορά της Κίνας, η Yalco προωθεί πλέον τη δημιουργία δικών της σημάτων σε οικιακά ήδη που παράγονται για λογαριασμό της σε κινεζικά εργοστάσια. Ήδη λάνσαρε στην ελληνική αγορά τη φίρμα Evans & Taylor της οποίας έχει τα δικαιώματα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόκειται για σειρά από είδη κουζίνας, επιτραπέζιων και διακόσμησης, τα οποία θα προωθούνται μέσω της δημιουργίας 150 shop in shop κυρίως σε αυτόνομα καταστήματα. Ήδη λειτουργούν τα 50 και μέσα στους πρώτους μήνες του 2007 θα φθάσουν στα 150. Θα ακολουθήσει και το λανσάρισμα άλλων σημάτων της Yalco καθώς και μία τουλάχιστον νέα αντιπροσώπευση.

Η Yalco προωθεί την κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics 10.000 τ.μ. στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων και ύψους επένδυσης 6 εκατ. ευρώ, εκ του οποίου ποσοστό 35% θα καλυφθεί από επιχορήγηση του αναπτυξιακού νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v