Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBGI Private Equity: Μία συν τέσσερις προσφορές δέχθηκε η Εθνική

Ξεκινά το due diligence από τους υποψήφιους αγοραστές. Πέντε οι ενδιαφερόμενοι, αλλά μόνο ένας κατέθεσε προσφορά για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Απορρίφθηκαν όσοι πρόσφεραν χαμηλό τίμημα.

NBGI Private Equity: Μία συν τέσσερις προσφορές δέχθηκε η Εθνική

Στη φάση του due diligence εισήλθε η διαδικασία πώλησης της NBGI Private Equity Funds από την Εθνική μετά την αποδοχή πέντε μη δεσμευτικών προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επελέγησαν θα έχουν την ευκαιρία ως τις 8 Ιουλίου να λάβουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την NBGI ή για τις επιμέρους δραστηριότητες για τις οποίες έχουν υποβάλει προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία εκ των προσφορών αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων της NBGI. Οι υπόλοιπες καλύπτουν κάποιες εκ των επιμέρους δραστηριοτήτων.

Το σύνολο σχεδόν των προσφορών ενέχει περιορισμένο discount (της τάξης του 15% - 20%) σε σχέση με την καθαρή εσωτερική αξία (το NAV υπολογίζεται κοντά στα 340 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, ενώ υπάρχει μία προσφορά για επιμέρους στοιχεία με αισθητά χαμηλότερη τιμή από το NAV.

Οι δραστηριότητες της NBGI μπορούν να διαχωριστούν, χοντρικά, σε πέντε τομείς. Στα χαρτοφυλάκια επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο (η εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο), στις συμμετοχές σε funds, στον τομέα ΝΑ. Ευρώπης (South East Europe fund), που περιλαμβάνει συμμετοχές και σε ελληνικές εταιρείες, καθώς και στους τομείς venture capital και real estate.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μη δεσμευτικών προσφορών ήταν υψηλότερος, αλλά απορρίφθηκαν αρκετές λόγω των χαμηλών τιμημάτων (σ.σ. discount ως και 50% επί του NAV).

Χρ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v