Εθνική: Τα σενάρια για αποχώρηση Χριστοδούλου και οι διαψεύσεις

Ενδεχόμενη αποχώρηση Χριστοδούλου θα επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγών στο οργανόγραμμα του ομίλου.

Εθνική: Τα σενάρια για αποχώρηση Χριστοδούλου και οι διαψεύσεις

Επιμένουν οι πληροφορίες στην αγορά, αλλά και οι διαψεύσεις από πλευράς Εθνικής, για πιθανή αποχώρηση του κ. Π. Χριστοδούλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Όπως ανέφερε πρόσφατα η στήλη Χαμαιλέων ο κ. Χριστοδούλου δέχθηκε μια αρκούντως δελεαστική πρόταση από αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό (σ.σ. από αυτούς που επενδύουν στην Ελλάδα). Εφόσον την αποδεχθεί, θα μετακομίσει στο εξωτερικό αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

Προς το παρόν, όμως, δεν έχει γνωστοποιήσει στην τράπεζα πρόθεση αποχώρησής του και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμιά προεργασία εν όψει της τακτικής γενικής συνέλευσης της 26ης Ιουνίου.

Ο κ. Χριστοδούλου επιστρέφει αύριο από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για τις παρουσιάσεις της Εθνικής στo πλαίσιο του ετήσιου road show που διοργανώνει το Χ.Α. και ως εκ τούτου σύντομα θα υπάρξουν οριστικές διευκρινίσεις για το θέμα.

Η Εθνική είναι μάλλον προετοιμασμένη για ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Π. Χριστοδούλου. Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς η διοίκηση σχεδίαζε αλλαγές στο οργανόγραμμα με την τοποθέτηση τριών αναπληρωτών CEOs με διακριτές μεταξύ τους αρμοδιότητες.

Ενδεχόμενη αποχώρηση Χριστοδούλου θα επισπεύσει τις διαδικασίες με τα φαβορί για τις θέσεις να είναι οι κ.κ. Μυλωνάς και Δημόπουλος και η κα. Π. Χατζησωτηρίου.

Στα παραπάνω πρόσωπα είναι πιθανόν να προστεθεί ως τέταρτος αναπληρωτής CEO και ο κ. Στ. Παπαδόπουλος νυν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v