Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MEVACO: Ομολογιακό δάνειο με... το βλέμμα στην ΕΝΑ

Το ποσοστό υποχώρησης του κύκλου εργασιών αποκλιμακώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης και πολύ πιθανόν το δεύτερο μισό της χρονιάς να εξελιχθεί σχετικά καλύτερα από ό,τι το πρώτο.

MEVACO: Ομολογιακό δάνειο με... το βλέμμα στην ΕΝΑ

Την εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να προχωρήσει σε σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου έως 5 εκατ. ευρώ μέσα σε μία δεκαετία ψήφισε -μεταξύ άλλων- η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της MEVACO.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων μέσα από τη νέα αγορά εταιρικών ομολόγων που πρόκειται να ξεκινήσει η Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. από το προσεχές φθινόπωρο.

«Στόχος μας είναι να αντλήσουμε κεφάλαια με χαμηλότερο κόστος και αν κριθεί συμφέρον δεν αποκλείεται τα κεφάλαια που θα αντλήσουμε να χρησιμοποιηθούν και για την αποπληρωμή παλαιότερων τραπεζικών υποχρεώσεων υψηλότερου κόστους» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 ξεκίνησε με σημαντική υποχώρηση πωλήσεων, η οποία οφείλεται στη γενικότερη ύφεση της εγχώριας οικονομίας, αλλά και στη βύθιση των εγχώριων πωλήσεων που αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα (διατηρείται πάντως η σχετική εξαγωγική δραστηριότητα).

Από την άλλη πλευρά, η επανεκκίνηση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων και η εξέλιξη κάποιων άλλων κατασκευαστικών έργων έχει αρχίσει να δίνει δουλειές στην εισηγμένη, ενώ κινητικότητα υπάρχει και για την ανάληψη άλλων εργασιών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η συμμετοχή σε δύο κοινοπρακτικά σχήματα με στόχο την ανάληψη παραγγελιών της ΔΕΗ, η δραστηριοποίηση στον χώρο των αμυντικών συστημάτων και η σταδιακή ανάπτυξη του τμήματος ηλεκτρονικών εφαρμογών για χώρους άθλησης.

«Αν η χώρα καταφέρει να βγει από την τρέχουσα δυσχερή της θέση, η MEVACO θα καρπωθεί ένα σοβαρό μερίδιο εργασιών και θα μπορούσε σε μία διετία να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της, καθώς πέρα από την εγχώρια, απευθύνεται και στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης Δημήτρης Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσοστό πτώσης του κύκλου εργασιών το πρώτο φετινό πεντάμηνο έχει υποχωρήσει σε σύγκριση με αυτό του πρώτου τριμήνου, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις για το δεύτερο μισό του 2014 είναι πως θα κινηθεί σχετικά καλύτερα από ό,τι το πρώτο.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση ψήφισε τη μη διανομή μερίσματος, ωστόσο στο τέλος του 2013 η εισηγμένη είχε προχωρήσει στην επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v