Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Στοχεύει σε αύξηση 10% στις πωλήσεις φέτος

Η κρίση καθυστέρησε τις επενδύσεις σε τομείς της πληροφορικής, αλλά από φέτος ήδη εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μερτζάνης. Περισσότερα αναμένονται το 2015, εκτίμησε.

Space: Στοχεύει σε αύξηση 10% στις πωλήσεις φέτος

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Space Hellas όχι μόνο για τη φετινή χρονιά, αλλά και για το μέλλον αν δεν υπάρξουν ανεπιθύμητα απρόοπτα στο γενικότερο περιβάλλον, εξέφρασε o κ. Γιάννης Μερτζάνης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής.

Ο κ. Μερτζάνης στάθηκε στην επιτυχία της Space Hellas κατά τη διάρκεια της κρίσης, όχι μόνο να διατηρήσει ένα σημαντικό, πιστό πελατολόγιο του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να του προσφέρει νέες λύσεις-υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα, τόνισε και τα βήματα που έγιναν στο εξωτερικό, όπου χωρίς η εταιρεία να αναλάβει ρίσκο, καρπώνεται ήδη τα πρώτα οφέλη των προσπαθειών της. Και όλα αυτά διατηρώντας οικονομική υγεία και σημειώνοντας θετικές ταμειακές ροές.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας πληροφορικής Γιάννη Δουλαβέρη, ο φετινός στόχος της Space Hellas αφορά την άνοδο του κύκλου εργασιών της τάξεως του 10%, βοηθούμενη και από μέρος του ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων του δημοσίου που στις 31/12/2013 ανερχόταν γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.

«Η συμμετοχή των έργων του δημοσίου στο φετινό μας τζίρο προβλέπεται να ξεπεράσει το περυσινό 10%, ωστόσο θα κυμανθεί σε περιορισμένα επίπεδα, καθώς πολιτική μας είναι να μην κρεμόμαστε από τέτοιου είδους έργα. Ναι, εκτελούμε και διεκδικούμε νέα έργα του δημοσίου, αλλά με τρόπο που να μην προκαλέσει μεγάλες παρενέργειες τυχόν αναβολή τους η έλλειψή τους στο μέλλον», συμπλήρωσε ο κ. Δουλαβέρης.

Γενικότερα, σύμφωνα με τη διοίκησή της, η Space Hellas έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι έργων του δημοσίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τμήματα του Σύζευξις, έργα του υπουργείου Παιδείας για κινητά εργαστήρια και διαδραστικούς πίνακες κ.λπ.

Το κύριο βάρος ωστόσο πέφτει στον ιδιωτικό τομέα και στην εστίαση της εταιρείας σε τομείς όπως mobility και οι υπηρεσίες cloud.

«Σε διεθνές επίπεδο, ο χώρος της τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών αναπτύχθηκε το 2013 κατά το αξιοζήλευτο ποσοστό του 7%, λόγω των εφαρμογών cloud. Στην Ελλάδα αντίθετα, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μείωση της ζήτησης στη συγκεκριμένη αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω πως αν η ελληνική οικονομία ανακάμψει, θα τείνει σταδιακά να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον τομέα των συγκεκριμένων επενδύσεων και κάτι τέτοιο θα μας ωφελήσει πολύ», τόνισε ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης Γιώργος Λαγογιάννης.

Συνολικότερα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μερτζάνης αναφέρθηκε στους ανοδικούς στόχους του κύκλου εργασιών σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο οι τράπεζες, αλλά επίσης και οι ΔΕΚΟ και κάποιες επιχειρήσεις έχουν μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις πληροφορικής και δικτύων λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη από φέτος άρχισαν να εμφανίζονται κάποιες πρώτες τάσεις προκειμένου να μπουν σταδιακά σε νέες τεχνολογίες. Περισσότερα πάντως αναμένονται από το 2015.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών για τους επόμενους 24 μήνες σε εύρος τιμών από 0,5 έως 3 ευρώ και έως το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v