Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Στα 1,3 εκ. ευρώ τα κέρδη ομίλου το 2006

Παρουσίαση της πορείας της και των άμεσων προοπτικών της πραγματοποίησε σήμερα, στην ΕΘΕ, η εισηγμένη εταιρία Yalco. Οσον αφορά τα αποτελέσματα του 2006, η εταιρία παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Yalco: Στα 1,3 εκ. ευρώ τα κέρδη ομίλου το 2006
Παρουσίαση της πορείας της και των άμεσων προοπτικών της πραγματοποίησε την 21/02/2007, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η εισηγμένη εταιρία Yalco.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Σωκράτης Κωνσταντίνου (Γενικός Δ/ντής) και παρέστη ο κ. Γ. Μακρής (Οικονομικός Δ/ντής και Υπεύθυνος Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές).

Κατά την παρουσίαση ανακοινώθηκαν τα οικονομικά στοιχεία – αποτελέσματα της εταιρίας και του ομίλου για τη χρήση του 2006.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου για το 2006 διαμορφώθηκαν στα 55,800 εκ. ευρώ και της μητρικής στα 43,400 εκ. ευρώ.

Επίσης, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,400 εκατ. ευρώ τόσο για τη μητρική, όσο και για τον όμιλο.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ τόσο για τη μητρική, όσο και για τον όμιλο.

Στη συνέχεια η εταιρία γνωστοποίησε το μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την συνέχιση των ενεργειών ενίσχυσης της εξωστρέφειας της εταιρίας.

Ήδη προς επίτευξη του στόχου αυτού, ολοκληρώνονται εντός των προσεχών ημερών οι διαδικασίες υπογραφής 4ετούς σύμβασης συνεργασίας με την πολυεθνική BLACK&DECKER για την διανομή των προϊόντων της στην αγορά της Ρουμανίας.

Για τη νέα αυτή δραστηριότητα η Yalco έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία με την επωνυμία ”Yalco Romania SRL” με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 100%.

Εκτιμάται ότι εντός του μηνός Μαρτίου θα ξεκινήσει η δραστηριότητα της εταιρίας αυτής με κύριους πελάτες τους ΜΕΤΡΟ, ΚΑΡΦΟΥΡ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, BRICO, αλλά και άλλους σ’ ολόκληρη την επικράτεια.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η μητρική θα διευρύνει τη παρουσία της και στα είδη οικιακής χρήσης και επαγγελματικού εξοπλισμού, όπως συνέβη και στην Ουγγαρία όπου δραστηριοποιείται με την ”YALCO HUNGARY Kft”.

Πέρα των προαναφερθέντων η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά πακέτου μετοχών υφιστάμενης εμπορικής εταιρίας στην Βουλγαρία. Όταν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν θα γίνει σχετική γνωστοποίηση για ενημέρωση των επενδυτών – μετόχων.

Επίσης, στα σχέδια της εταιρίας είναι η κατασκευή σύγχρονου Κέντρου Logistics στα Οινόφυτα Βοιωτίας ύψους επένδυσης 5,9 εκατ. ευρώ με στόχο την επίτευξη λειτουργικών οικονομιών κλίμακας, αλλά και βελτίωση διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας και εξυπηρέτησης πελατών (customer service). Η επένδυση αυτή έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και επιχορηγείται με το 35% του συνολικού κόστους.

Με τις νέες αυτές συνεργασίες – εξαγορές η Yalco διευρύνει σημαντικά την πληθυσμιακή καταναλωτική βάση, παράγοντας που θα διαμορφώσει νέα επίπεδα πωλήσεων – αποτελεσμάτων.

* Η παρουσίαση της Yalco στην ΕΘΕ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v