Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικά Καλώδια: Πενταπλασιασμός κερδών το 2006

Πενταπλασιασμό κερδών χάρη στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, εμφάνισε το 2006, η Ελληνικά Καλώδια.

Ελληνικά Καλώδια: Πενταπλασιασμός κερδών το 2006
Πενταπλασιασμό κερδών χάρη στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, εμφάνισε το 2006, η Ελληνικά Καλώδια.

Η εισηγμένη ενοποίησε για πρώτη φορά με τη μέθοδο της αναλογικής ενοποίησης τις κοινοπραξίες Nexans- Eλληνικά Καλώδια- Fulgor- ΔΕΗ στην οποία συμμετέχει με 33,33% και την Nexans & Ελληνικά Καλώδια – ΔΕΗ 2005 στην οποία κατέχει το 50%.

Και οι δύο ξεκίνησαν την παραγωγική τους δραστηριότητα εντός της χρήσης 2006 και επηρέασαν θετικά τα μεγέθη της Ελληνικά Καλώδια.

Ειδικότερα οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα 321,1 εκ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο από 200,7 εκ. ευρώ στην χρήση 2005 και τα μετά φόρων κέρδη στα 15,05 εκ. ευρώ από 3,05 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία βελτίωσε το μικτό της περιθώριο και αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων εκτίναξε τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων στα 28,45 εκατ. ευρώ το 2006 έναντι 13,17 εκατ. ευρώ το 2005.

Η ενίσχυση του κύκλου εργασιών συνοδεύτηκε από αύξηση των αποθεμάτων και των απαιτήσεων, ενώ αντίθετα μειώθηκαν τα βραχυπρόθεσμα δάνεια σε ενοποιημένο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο