Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέντρο αγγειακών ανωμαλιών στο Ιασώ Παίδων

Υπεύθυνοι του Κέντρου είναι ο Χ.Γκόγκας, Επεμβατικός Ακτινολόγος/ Νευροακτινολόγος & ο Κ.Παπακωνσταντίνου, Πλαστικός Χειρουργός.

Κέντρο αγγειακών ανωμαλιών στο Ιασώ Παίδων

Η Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ εμπλουτίζει τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες της δημιουργώντας ένα Πρότυπο Κέντρο Αγγειακών Ανωμαλιών, το μοναδικό στην Ελλάδα για τη διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών ανωμαλιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Κέντρο Αγγειακών Ανωμαλιών διαθέτει πρωτοποριακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (ψηφιακό αγγειογράφο κατάλληλο για αγγειογραφίες εγκεφάλου και άκρων με δυνατότητα roadmap & 3D απεικόνισης) καθώς επίσης και υποστήριξη από το κορυφαίο κέντρο αγγειακών ανωμαλιών παγκοσμίως «Boston Children's Hospital», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπεύθυνοι του Κέντρου είναι ο Χ.Γκόγκας, Επεμβατικός Ακτινολόγος/ Νευροακτινολόγος & ο Κ.Παπακωνσταντίνου, Πλαστικός Χειρουργός.

Επίσης, είναι στελεχωμένο από ομάδα καταξιωμένων ιατρών πολλαπλών ειδικοτήτων εξειδικευμένων στις αγγειακές ανωμαλίες σε κορυφαία κέντρα της Αμερικής (multidisciplinary clinics) και με πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Οι αγγειακές ανωμαλίες είναι συγγενείς ανωμαλίες που εμφανίζονται περίπου στο 2-3% των γεννήσεων και αφορούν τα αγγεία σε όλo τo σώμα.

Οι βλάβες αυτές γίνονται αντιληπτές είτε κατά τη γέννηση είτε στους πρώτους μήνες της ζωής ενώ μπορεί να εμφανιστούν ως μονήρεις βλάβες ή στα πλαίσια κάποιου συνδρόμου.

Η Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ εξελίσσεται συνεχώς εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες της προς τα παιδιά με εξειδικευμένες υπηρεσίες και Κέντρα όπως το Κέντρο Αγγειακών Ανωμαλιών, το Κρανιογναθοπροσωπικό Κέντρο, το Αναπτυξιολογικό Κέντρο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας, ενώ έμφαση δίνεται στη Χειρουργική Μίας Ημέρας (One Day Surgery) με σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου παραμονής των παιδιών σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο ακριβώς δίπλα στην Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ενώ συνεργάζεται ως συμβεβλημένη κλινική με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών καθώς και με τον ΕΟΠΥΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v