Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε Ba3- Σταθερό το outlook

O διεθνής οίκος αναβάθμισε επίσης σε Ba3 από Β2 το rating προγράμματος ομολόγων του Οργανισμού (medium term note program). Οι προοπτικές των αναβαθμίσεων είναι σταθερές.

Moody΄s: Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε Ba3- Σταθερό το outlook
Σε Ba3 από Β2 αναβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody΄s σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος αναβάθμισε σε Ba3 από Β2 το rating προγράμματος ομολόγων του Οργανισμού (medium term note program). Οι προοπτικές των αναβαθμίσεων είναι σταθερές.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η αναβάθμιση του Οργανισμού σχετίζεται με την πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας. Παράλληλα υποδηλώνει την λειτουργική πορεία του ΟΤΕ, αλλά και τις προσπάθειες απομόχλευσης με βάση το business plan.

Ο ΟΤΕ επέδειξε αντοχή την πρόσφατη περίοδο και έχει αναλάβει μέτρα ώστε να «αποκοπεί» από την αδύναμη ελληνική οικονομία. Ο Οργανισμός έχει μικρή εξάρτηση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ενώ αντίθετα ενίσχυσε τους δεσμούς με διεθνείς τράπεζες, αναφέρει η Moody΄s.

Παράλληλα τονίζει ότι η ΟΤΕ διαθέτει ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι 1,15 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό μαζί με τις αναμενόμενες ταμειακές ροές καλύπτουν άνετα τις όποιες κεφαλαιακές ανάγκες του Οργανισμού για διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών, τονίζει η Moody΄s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v