Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγχυση με την προσφορά Intralot για Ιππόδρομο

Στα 56,28 εκατ. ευρώ ανέρχεται η οικονομική πρόταση για το δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και ιπποδρομιακού στοιχήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intralot. Στα 5,25 εκατ. η προσφορά, λέει στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύγχυση με την προσφορά Intralot για Ιππόδρομο

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το πρωί η διοίκηση της Intralot, με αφορμή το διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση διαψεύδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως "αποσφράγισε σήμερα την οικονομική προσφορά ύψους 5.250.000 ευρώ που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων "Intralot (SPV No. 1) Limited" και "Intralot (SPV No.2) Limited"!

Η διοίκηση της Intralot υποστηρίζει πως "η οικονομική πρότασή της σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για το εικοσαετές δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και αμοιβαίου στοιχήματος ανέρχεται στο ποσό των 56.281.920 ευρώ σε σημερινές τιμές. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου που αναμένονται από τη συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κ.λπ.)". Αναφέρει, μάλιστα, πως "προσπάθειες κύκλων και σχετικά δημοσιεύματα αποσκοπούν στην υποβάθμιση του ύψους της οικονομικής πρότασης που προσεφέρθη στα πλαίσια του διαγωνισμού για την άδεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος".

Πάντως, το ποσό των 5.250.000 ευρώ δεν προέρχεται από "κύκλους" αλλά από την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να παραπέμψει για το μέλλον, αφού εξεταστεί η προσφορά της Intralot από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου. Η απόφαση της Παρασκευής συνδέεται πιθανώς με τη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το ύψος της οικονομικής προσφοράς αφού σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ είναι 5.250.000 και σύμφωνα με την Intralot 56.281.920 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο, "τα σχετικά έγγραφα δόθηκαν για αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους του έργου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου".

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει και δεύτερη επιστολή από την επενδυτική εταιρεία GFP με την οποία η τελευταία δεσμευόταν για οικονομική προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Η διοίκηση της GFP υποστηρίζει πως μολονότι υπέβαλε προσφορά εκτός διαδικασίας δεσμεύεται πως δεν θα χαθεί χρόνος για το ΤΑΙΠΕΔ και πως θα παράσχει οποιαδήποτε εγγύηση της ζητηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v