Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Θετικά δείγματα στο εξάμηνο

Οι ζημίες της Μουζάκης περιορίστηκαν στο εξάμηνο από τα 2,87 στο 1,44 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο EBITDA το αρνητικό αποτέλεσμα από το 1,925 εκατ. μειώθηκε στα 536 χιλιάδες ευρώ. Προσπάθειες αξιοποίησης των ακινήτων.

Μουζάκης: Θετικά δείγματα στο εξάμηνο

Αξιοσημείωτη βελτίωση στην «κάτω γραμμή» σημείωσαν τα αποτελέσματα της Μουζάκης το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς οι ζημίες περιορίστηκαν από τα 2,87 στο 1,44 εκατ. ευρώ.

Θετικότερο στοιχείο είναι πως σε επίπεδο EBITDA το αρνητικό αποτέλεσμα από το 1,925 εκατ. περιορίστηκε στα 536 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που αν συνδυαστεί με τα πολύ χαμηλά χρηματοοικονομικά έξοδα του ομίλου (καθαρός δανεισμός κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ με θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο) δείχνει πως υπό προϋποθέσεις η αρνητική πορεία των τελευταίων ετών θα μπορούσε να αναστραφεί. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου άλλωστε είναι θετικά και στις 30 Ιουνίου 2014 είχαν διαμορφωθεί σε 40,7 εκατ. ευρώ.

Ήδη η διοίκηση της Μουζάκης εντείνει τις προσπάθειές της για την αξιοποίηση των ακινήτων του ομίλου και ειδικότερα για την ενοικίαση χώρου που δεν χρησιμοποιείται πλέον για λειτουργικούς σκοπούς.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να αρκεί και δεν είναι τυχαίο το μήνυμα της αντιπροέδρου της εισηγμένης Ελευθερίας Μουζάκη για «ανάγκη μείωσης του κόστους, για προσαρμογή στα νέα δεδομένα και για ρεαλιστική και δυναμική ανάπτυξη πωλήσεων».

Το τελευταίο φαίνεται πως καθίσταται επίκαιρο, αφού στο εξάμηνο οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν από τα 5,9 στα 4,33 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία Μουζάκης δραστηριοποιείται στην κατασκευή κλωστών ραφής, κεντήματος και πλεξίματος, διαθέτοντας επίσης εκκοκκιστήριο στον νομό Σερρών. Στην αγορά των κλωστών καλύπτει το 95% της ελληνικής αγοράς στα προϊόντα οικιακής κατανάλωσης και το 75%-80% στα προϊόντα της βιομηχανικής κατανάλωσης. Επίσης υλοποιεί αξιοσημείωτες εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v