Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Στα 13 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου

Ο τζίρος του ομίλου της ΕΥΑΘ ανήλθε σε 37,8 εκατ. ευρώ, έναντι 36,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 4,4%.

ΕΥΑΘ: Στα 13 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου
Κέρδη προ φόρων ύψους 13 εκατ. ευρώ με αύξηση 16,2% κατέγραψε η ΕΥΑΘ Α.Ε. στο εξάμηνο 2014, χωρίς αυξήσεις στα τιμολόγιά της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 37,8 εκατ. ευρώ, έναντι 36,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 4,4%, η οποία προφανώς οφείλεται στην ανάκαμψη της κατανάλωσης του νερού. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 15,5 εκατ. ευρώ έναντι 14,25 εκατ. ευρώ (αύξηση 8,8%).

Η αύξηση της κατανάλωσης σε συνδυασμό με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων οδήγησαν σε αύξηση 16,2% των προ φόρων κερδών, τα οποία έφτασαν τα 12,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 9 εκατ. πέρυσι σημειώνοντας αύξηση 5,7 %.

«Η ΕΥΑΘ λειτουργεί στα πρότυπα μιας σύγχρονης επιχείρησης κοινής ωφέλειας, που σέβεται τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Προχωράμε μπροστά παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος και εξασφαλίζοντας κέρδη για τον μέτοχο, τον καταναλωτή, τον εργαζόμενο, τη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v