Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΙ ΚΡΙ: «Φουλάρει» τις μηχανές του νέου εργοστασίου

Με δίκτυα διανομής και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία συζητά η ΚΡΙ ΚΡΙ. Σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία της νέας μονάδας στις Σέρρες.

ΚΡΙ ΚΡΙ: «Φουλάρει» τις μηχανές του νέου εργοστασίου

Η φράση "αναγεννάται από τις στάχτες της" ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ.

Οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του εργοστασίου της από πυρκαγιά, η ακριτική γαλακτοβιομηχανία όχι μόνο έχει ολοκληρώσει την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ αλλά έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν οι μηχανές στο νέο εργοστάσιο, η παραγωγική δυναμικότητα του οποίου είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη δυναμικότητα που είχε η εταιρεία.

Σίγουρα οι πρώτοι μήνες του 2014 ήταν δύσκολοι για τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις πωλήσεις γαλακτοκομικών, όσο και στις εξαγωγές της που μειώθηκαν στο εξάμηνο κατά 11,3% και 21,8% αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ωστόσο η διοίκηση σε δηλώσείς της στο Euro2day.gr εμφανίζεται πεπεισμένη ότι το 2015 θα είναι η χρονιά της ΚΡΙ ΚΡΙ.

Η αισιοδοξία αυτή εδράζεται αφ' ενός στη λειτουργία της νέας μονάδας, μέσω της οποίας θα αποκατασταθεί η τροφοδοσία της αγοράς εντός και εκτός Ελλάδος και αφ' ετέρου στις νέες συμφωνίες που έχει στα «σκαριά» η εταιρεία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία συζητά με δίκτυα διανομής και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία όπου έχει παρουσία ήδη από το καλοκαίρι του 2013 μέσω της Waitrose.

Η αρχική συνεργασία με την αγγλική αλυσίδα super market Waitrose, προέβλεπε την παραγωγή από την ΚΡΙ ΚΡΙ για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Πλέον εκτός από την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας η ελληνική γαλακτοβιομηχανία έχει τοποθετήσει στα ράφια της βρετανικής αλυσίδας και το δικό της brand.

Από την άλλη πλευρά και σε ότι αφορά την παραγωγική της επέκταση στη Μέση Ανατολή με τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού στο Ερμπίλ του Ιράκ, αποφασίστηκε η αποεπένδυση με την πώληση της συμμετοχής της στη θυγατρική Kri kri DLBA MIDDLE EAST.

Παρ' όλα αυτά η εμπλοκή της στη μονάδα παραγωγής που κατασκευάζεται στο Ιράκ, παραμένει ενεργή, καθ' όσον συμφωνήθηκε η ΚΡΙ-ΚΡΙ να παρέχει τεχνογνωσία (know- how) για την κατασκευή του εργοστασίου και μετέπειτα για την παραγωγή γιαουρτιού, με αντάλλαγμα την είσπραξη royalties επί των πωλήσεων των προϊόντων της εκεί εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v