Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Στοπ στη συμφωνία με Cosco από το Ελεγκτικό

Η συμφωνία φιλικού διακανονισμού είχε απορριφθεί και στο παρελθόν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους. Γι' αυτό και υπεβλήθη εκ νέου προς έλεγχο και υπήρξε η τελευταία αρνητική εξέλιξη. Για τη συμφωνία είχε εκφράσει αντιρρήσεις το ΤΑΙΠΕΔ.

ΟΛΠ: Στοπ στη συμφωνία με Cosco από το Ελεγκτικό

Τη Δευτέρα συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει η ΣΕΠ ΑΕ, θυγατρική της Cosco, στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν εγκρίνεται ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ του ΟΛΠ και του κινεζικού ομίλου για τη διαχείριση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Ο φιλικός διακανονισμός, που είχε εγκριθεί με επεισοδιακό τρόπο προ λίγων εβδομάδων (όταν είχε παραιτηθεί η εκπρόσωπος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων - ΤΑΙΠΕΔ - στο Δ.Σ. του ΟΛΠ), προβλέπει το «πάγωμα» του εγγυημένου ανταλλάγματος, που οφείλει να καταβάλει η θυγατρική της Cosco για την προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων με αντάλλαγμα να κατασκευάσει και το δυτικό τμήμα της προβλήτας ΙΙΙ (σήμερα λειτουργεί το ανατολικό τμήμα).

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει, μαζί με τη διοίκηση του ΟΛΠ να προχωρήσει στο φιλικό διακανονισμό, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν εκφράσει σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, είχαν δημοσιοποιηθεί οι επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενέκρινε το διακανονισμό, αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που εξέφραζε επιφυλάξεις.

Σημειώνεται πως η συμφωνία φιλικού διακανονισμού είχε απορριφθεί και στο παρελθόν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους. Γι' αυτό και υπεβλήθη εκ νέου προς έλεγχο και υπήρξε η τελευταία αρνητική εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v