Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεκλεισμένων των θυρών η κρίσιμη Γ.Σ. της Σελόντα

Μετά από δυο αναβολές η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά χωρίς παρουσία δημοσιογράφων.

Κεκλεισμένων των θυρών η κρίσιμη Γ.Σ. της Σελόντα

Κεκλεισμένων των θυρών πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σημερινή κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον της Σελόντα. Mε email που απεστάλη στις 12:35, ενημερωθήκαμε ότι η σημερινή Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μεν κανονικά (έχουν προηγηθεί δύο αναβολές), αλλά κατόπιν αιτήματος των τραπεζών και μετόχων θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως αναφέρεται. Παράλληλα σημειώνεται ότι μετά το τέλος της διαδικασίας της γενικής συνέλευσης η διοίκηση της εταιρείας θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη γενική συνέλευση, καλείται να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εισηγμένης το οποίο περιλαμβάνει:

-Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρείας, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ή/και το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, και παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση αυτής της μείωσης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την κεφαλαιοποίηση χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού δανεισμού, την καταβολή μετρητών από έναν ή περισσότερους ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την περαιτέρω εξειδίκευση των όρων της αύξησης, την υλοποίησή της και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

- Έκδοση ενός ή περισσοτέρων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι 105.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και τη σύναψη των ανωτέρω ομολογιακών δανείων.

- Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v