Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιλοτικό έργο Τηλεφροντίδας από Cyta - Vidavo

Το έργο διεξαχθεί πιλοτικά σε μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Στροβόλου που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, χωρίς χρέωση, δύο εφαρμογές Tηλεφροντίδας: το Συναγερμό Τηλεειδοποίησης και τον Εντοπισμό Θέσης.

Πιλοτικό έργο Τηλεφροντίδας από Cyta - Vidavo

Την έναρξη πιλοτικού έργου στον τομέα της Τηλεφροντίδας (Telecare) ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Κύπρου Cyta, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στα κεντρικά του γραφεία στη Λευκωσία.

Το πιλοτικό έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Στροβόλου και τη Vidavo, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεϊατρικής και τηλεφροντίδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παρουσιάζοντας το νέο έργο «Τηλεφροντίδα», η κ. Λυγία Μαλιώτη, προϊστάμενη του Τομέα eHealth της Cyta, ανέφερε: «Η Cyta, αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες των πελατών της, οι οποίες προκύπτουν από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τη μειωμένη οικογενειακή φροντίδα, αλλά και την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, αποφάσισε τη διεξαγωγή του έργου αυτού σε πιλοτική βάση, δίνοντας την ευκαιρία σε μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Στροβόλου να δοκιμάσουν, χωρίς χρέωση, δύο εφαρμογές Tηλεφροντίδας:

• το Συναγερμό Τηλεειδοποίησης (Alert Button) - ο οποίος, μέσω ενός βραχιολιού, διασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης την ασύρματη επικοινωνία των ηλικιωμένων με τους φροντιστές τους /οικείους τους,

• τον Εντοπισμό Θέσης (Location Tracking) - που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του χρήστη, στέλλοντας πληροφορίες για τη θέση στην οποία βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή».

Ο κ Παντελής Αγγελίδης, πρόεδρος της Vidavo, δήλωσε από τη μεριά του: «Η Αργυρή Οικονομία (Silver Economy), όρος με τον οποίο αναφερόμαστε στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση για τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και εθνικές οικονομίες. Σε μια γηράσκουσα Ευρώπη, η υψηλής ποιότητας φροντίδα προς τους ηλικιωμένους είναι εφικτή σε λογικά κόστη, μόνο με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών αιχμής. Η εταιρία VIDAVO έχει μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας και τα διεθνώς βραβευμένα προϊόντα μας και λύσεις έχουν επανειλημμένα αξιοποιηθεί σε διάφορες χώρες. Είμαστε χαρούμενοι που θα συμπράξουμε με τη Cyta στην Κύπρο γι' αυτό το πρωτοποριακό, σημαντικής συνεργασίας έργο και προσβλέπουμε σε μία μακροχρόνια και δημιουργική συνεργασία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο της Τηλεφροντίδας θα σημάνει την παροχή νέας γενιάς υπηρεσιών υψηλής προστισθέμενης αξίας προς τον πληθυσμό της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v