Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση τζίρου και κερδών για τη ΓΕΚΕ

Μείωση τζίρου κατά 3,5% και κερδών κατά 38,58% σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001 η εταιρία ΓΕΚΕ, διαχειρίστρια του ξενοδοχείου President, το οποίο βρίσκεται σε ανακαίνιση.

Μείωση τζίρου και κερδών για τη ΓΕΚΕ
Με μείωση κύκλου εργασιών της τάξεως του 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης για την ξενοδοχειακή και τουριστική εταιρία ΓΕΚΕ, διαχειρίστριας του ξενοδοχείου President, σύμφωνα με την δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας στο εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3,67 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η ποσοστιαία μείωση που σημείωσε η εταιρία σε επίπεδο προ φόρων κερδών η οποία διαμορφώθηκε στο 38,58%. Σε απόλυτα νούμερα, τα προ φόρων κέρδη της ΓΕΚΕ στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ανήλθαν στα 1,208 εκατ.ευρώ, έναντι 1,96 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2001. Μείωση όμως παρουσίασε κατά 31% και το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο President βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία ανακαίνισης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα πλήρους χρήσης των μονάδων που διαθέτει. Οι επενδύσεις της εταιρίας σε πάγια στοιχεία στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης ανήλθαν σε 3,4 εκατ ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v