Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δημόσια πρόταση για Trastor

Η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφέρει τίμημα 1,34 ευρώ για κάθε μετοχή της Trastor ΑΕΕΑΠ.

Πειραιώς: Δημόσια πρόταση για Trastor

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) Trastor υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα απέκτησε επιπλέον δικαιώματα ψήφου (37,08%) επί μετοχών κυριότητας της εταιρείας ακινήτων Pasal της οικογένειας Θεοδωρίδη που είχαν κατατεθεί ως ενέχυρο για τραπεζικό δάνειο.

Μετά την καταγγελία του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς και την απόκτηση των δικαιωμάτων ψήφου από το ενέχυρο, η τελευταία - που ήδη κατείχε μετοχές που αντιστοιχούν στο 33,8% της Trastor - αυξάνει το ποσοστό της στο 70,97% και υποχρεούται να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους της ΑΕΕΑΠ.

Σημειώνεται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου, η διοίκηση της Pasal είχε ανακοινώσει πως κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2015.

Όσον αφορά τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς υποβάλλεται για το σύνολο των μετοχών που δεν κατέχει στην τιμή του 1,34 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του σχετικού πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v