Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&B: Στα 26,1 εκατ. το τίμημα εξαγοράς της CEBO

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς του 50% της CEBO International B.V., για την οποία είχε γίνει σχετική ανακοίνωση με την υπογραφή οριστικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο του 2006, ανακοίνωσε η S&B. Η τελική τιμή εξαγοράς του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της CEBO διαμορφώνεται, όπως προεβλεπόταν, στα 26,1 εκατ. ευρώ.

S&B: Στα 26,1 εκατ. το τίμημα εξαγοράς της CEBO
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς του 50% της CEBO International B.V., για την οποία είχε γίνει σχετική ανακοίνωση με την υπογραφή οριστικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο του 2006, ανακοίνωσε η S&B, μετά τη λήψη όλων των εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών τοπικών οργάνων και την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χθες 18 Απριλίου 2007.

Η εξαγορά, μέσω της θυγατρικής του Ομίλου της S&B στη Γερμανία, S&B Industrial Minerals GmbH, αφορά μερίδιο του 50% της CEBO από την εταιρία Cementbouw Bindmiddelen & Logistiek B.V. (Cementbouw), ενώ ιδιοκτήτης του άλλου 50% παραμένει η Halliburton Corporation των Η.Π.Α. (Halliburton).

Η CEBO θα ελέγχεται από κοινού από τις S&B και Halliburton.

Οι συνολικές πωλήσεις της CEBO για το έτος 2006 ήταν 53,8 εκατ. ευρώ αι τα κέρδη σε επίπεδο ΕΒΙΤDA (κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) χωρίς τα μη επαναλαμβανόμενα μεγέθη 7,9 εκατ. ευρώ.

Η τελική τιμή εξαγοράς του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της CEBO διαμορφώνεται, όπως προεβλεπόταν, στα 26,1 εκατ. ευρώ. Η ενσωμάτωση του 50% των μεγεθών της CEBO στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου S&B θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2007.

Η CEBO διαθέτει παραγωγική μονάδα στο IJmuiden της Ολλανδίας, καθώς και σημαντικό αριθμό κέντρων διανομής στην Ολλανδία και την Αγγλία, όλα σε στρατηγικά σημεία για την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Η CEBO παρέχει στην αγορά αυτή, όπου κατέχει ηγετική θέση, προϊόντα προστιθέμενης αξίας βασισμένα στα βιομηχανικά ορυκτά (κυρίως μπεντονίτη και βαρυτίνη), σε εξειδικευμένα είδη τσιμέντου και σε διάφορα χημικά, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Επίσης, η CEBO προμηθεύει προϊόντα μπεντονίτη στις αγορές σφαιροποίησης σιδηρομεταλλεύματος, έργων πολιτικού μηχανικού και άμμου υγιεινής για κατοικίδια ζώα. Το συνολικό προσωπικό της CEBO ανέρχεται σε 100 περίπου άτομα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μπεντονίτη της Ομίλου S&B Κρίτων Αναβλαβής δήλωσε σχετικά: ”Η προσθήκη αυτής της μονάδας στην αλυσίδα του Κλάδου Μπεντονίτη από την Αγορά στο Ορυχείο ενισχύει τη θέση μας στις παραδοσιακές μας αγορές και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά γεωτρήσεων πετρελαίου. Επιπλέον, προσδοκούμε η νέα αυτή συνεργασία με την Halliburton να μας ανοίξει νέες ευκαιρίες σε νέα προϊόντα και γεωγραφικές περιοχές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο