Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου «ψήνει» η Τζιρακιάν

Στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της Τζιρακιάν συγκαταλέγεται κονδύλι 7,735 εκατ. ευρώ με τίτλο «καταθέσεις μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου». Μέσα στο 2014 το κονδύλι ενισχύθηκε κατά δύο εκατ. ευρώ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου «ψήνει» η Τζιρακιάν

Αξιοσημείωτη βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε ο μεταλλουργικός όμιλος Τζιρακιάν στο εννεάμηνο του 2014, καθώς στις λογιστικές καταστάσεις που δημοσίευσε παρουσίασε: Άνοδο κύκλου εργασιών από τα 7,46 στα 9,25 εκατ. ευρώ, σαφή βελτίωση στα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (στα -27 χιλ. έναντι -1,4 εκατ. ευρώ) και μείωση στη ζημία προ φόρων από τα -2,6 εκατ. στα -831 χιλ. ευρώ.

Μάλιστα τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη πιο βελτιωμένα, αν η εισηγμένη δεν προχωρούσε σε λογιστική απομείωση της εταιρείας Europa Profil Αλουμίνιο, στην οποία συμμετέχει με 12%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εισηγμένης συγκαταλέγεται κονδύλι 7,735 εκατ. ευρώ με τίτλο «καταθέσεις μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου». Το μεγαλύτερο τμήμα του κονδυλίου αυτού έχει προκύψει πριν από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ωστόσο μέσα στο 2014 ενισχύθηκε κατά δύο εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως πέρα από την οικογένεια Τζιρακιάν που αποτελεί το βασικό μέτοχο, στην εισηγμένη μετέχει και η Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο) με 5,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v