Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν: Αύξηση 24% στις πωλήσεις εννεαμήνου

Η διοίκηση της Τζιρακιάν εκτιμά ότι η ριζική αναδιοργάνωση της επιχείρησης που επέφερε τη θεαματική βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά την τρέχουσα χρήση, δεν έχει εξαντλήσει ακόμα τη δυναμική της

Τζιρακιάν: Αύξηση 24% στις πωλήσεις εννεαμήνου

Η εταιρεία Τζιρακιάν Profil συνεχίζει την ανοδική της πορεία παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση των πωλήσεων, ενώ καταγράφει κέρδη σε επίπεδο EBITDA για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο 1/1 – 30/9/2014:

*Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης: 9.257 χιλ € έναντι 7.464 χιλ € το εννεάμηνο του 2013.

*Τα αποτελέσματα προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ήταν θετικά κατά το Γ' τρίμηνο (+25 χιλ. €), ενώ στο σύνολο του εννεαμήνου είναι οριακά αρνητικά (-27 χιλ. €), έναντι ζημίας (-1.401 χιλ. €) την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Επιπλέον, η Εταιρεία μείωσε το δανεισμό της κατά 2 εκ. €.

Η διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η ριζική αναδιοργάνωση της επιχείρησης που επέφερε τη θεαματική βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά την τρέχουσα χρήση, δεν έχει εξαντλήσει ακόμα τη δυναμική της και προσδοκά περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα γίνονται ενέργειες ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα της Εταιρείας προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων.

Οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον αρθούν οι λόγοι ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης, με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 3.1.2.6 του κανονισμού του ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Επιτήρησης από την συνεδρίαση της 11.09.2013, σύμφωνα με την από 05.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατΆ εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημιές της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v