Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Ζημιές έναντι κερδών στο εννεάμηνο

O κύκλος εργασιών της Sato αυξήθηκε στα 4,47 εκατ. ευρώ έναντι 3,75 εκατ. το 2013.

Sato: Ζημιές έναντι κερδών στο εννεάμηνο
Κατά το Α΄ εννεάμηνο του 2014 η Εταιρεία Sato παρουσίασε σημαντική αύξηση των πωλήσεων, η οποία ανέρχεται σε 19,02% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Πιο συγκεκριμένα για το brand ΕΝΤΟΣ η αύξηση αυτή ανέρχεται σε 120,16%.

Για το brand Sato και για το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 26,32%.
Tο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις των υπηρεσιών logistics παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 82,74% λόγω της πτώχευσης σημαντικού πελάτη που η Εταιρεία του παρείχε υπηρεσίες logistics (3pl).

Συγκριτικά, η Εταιρεία από την εμπορική της δραστηριότητα το 9μηνο 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2013 βελτίωσε τα αποτελέσματα μετά φόρων κατά €3.901 χιλ.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων για το 9μήνο 2014 διαμορφώθηκαν σε €-1.742 έναντι € 4.155 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου 2013. Η μεταβολή αυτή οφείλεται στην εφαρμογή της απόφασης 650/2013 του Π.Π.Α., εκδοθείσα δυνάμει του άρθρου 106β του ΠτΚ (συμφωνία εξυγίανσης), η οποία είχε ως αποτέλεσμα η Εταιρεία το 9μήνο 2013 να σημειώσει έσοδα ποσού €9.797 χιλ.

Με γνώμονα την συνέπεια για την υλοποίηση και την συνέχιση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 11,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Κατά το Α΄ εννεάμηνο του έτους η Εταιρεία ισχυροποίησε περισσότερο την θέση της στην αγορά, διατηρώντας ή αυξάνοντας το μερίδιό της σε έναν κλάδο ο οποίος συρρικνώνεται συνεχώς.

Η διοίκηση της Sato προσδοκώντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη έχει προβεί περαιτέρω στις κάτωθι ενέργειες :

 Ολοκληρώθηκε αποτελεσματικά το rebranding και η ανάπτυξη των καταστημάτων με το σήμα ΕΝΤΟΣ.

 Η ολοκλήρωση της κατηγορίας των παιδικών επίπλων προσδοκά στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων διεισδύοντας δυναμικά και αποσπώντας σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

 Η Sato δημιούργησε στο Μοσχάτο το Sato DEPOT το οποίο προωθεί με επιτυχία προϊόντα των παλαιοτέρων αποθεμάτων της με άμεση διαθεσιμότητα και εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

 Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πωλήσεων ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης καταστημάτων franchising και ήδη άνοιξαν έξι νέα καταστήματα ΕΝΤΟΣ εκ των οποίων το ένα στον Νομό Αττικής και τα υπόλοιπα πέντε στην επαρχία, ενώ η Εταιρεία προσδοκά στο άνοιγμα έξι επιπλέον καταστημάτων, εκ των οποίων τα δύο αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v