Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: Αύξηση κερδών και τζίρου στο εννεάμηνο

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου της Inform Λύκος, ανήλθαν σε € 0,9 εκατ. έναντι € 0,7 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, αυξημένα κατά € 0,2 εκατ. ή 35,8%.

Inform Λύκος: Αύξηση κερδών και τζίρου στο εννεάμηνο

Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Λύκος, δημοσιεύτηκαν σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) και περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε., ALBANIAN DIGITAL PRINTING SOLUTIONS Sh.p.k., καθώς επίσης και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών TERRANE LTD (INFORM LYKOS SA - Ρουμανία) και SAGIME GMBH (Austria Card GmbH – Αυστρία).

Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2014 ανήλθαν σε € 87,2 εκατ., έναντι € 82,6 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, αυξημένες κατά € 4,6 εκατ. ή 5,6%. Η εν λόγω ενίσχυση των πωλήσεων κατά € 4,6 εκατ. σημειώθηκε κατά 65% ή € 3,1 εκατ. στον Εκτυπωτικό Κλάδο και κατά 35% ή € 1,5 εκατ. στον Κλάδο των Καρτών.

Ειδικότερα, εξαιρουμένων των ενδοεταιρικών συναλλαγών, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 και ανήλθαν σε € 22,4 εκατ. έναντι € 22,3 εκατ. Η αύξηση των πωλήσεων από τα νέα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία εκτύπωσης, εμφακέλλωσης και αποστολής λογαριασμών του Τραπεζικού Τομέα, καθώς και προσωποποίησης τραπεζικών καρτών, δεν είναι εμφανής, καθώς επηρεάζεται από την υποτονική δραστηριότητα και τις καθυστερήσεις των έργων του Δημοσίου Τομέα.

Οι πωλήσεις της θυγατρικής Inform Lykos SA στην Ρουμανία παρουσίασαν αύξηση κατά € 2,8 εκατ. ή 17,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013 και ανήλθαν σε € 19,5 εκατ. έναντι € 16,6 εκατ. στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω κυρίως απόκτησης σημαντικών νέων έργων εκτύπωσης, εμφακέλλωσης και αποστολής λογαριασμών στον τομέα Τηλεπικοινωνιών στην αγορά της Ρουμανίας.

Οι δε πωλήσεις της θυγατρικής AUSTRIA CARD GMBH στην Αυστρία ανήλθαν σε € 44,7 εκατ. έναντι € 43,2 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά € 1,5 εκατ. ή 3,5%, τόσο από πωλήσεις στο εσωτερικό της Αυστρίας, όσο κυρίως στο εξωτερικό, με σημαντικά έργα κατασκευής καρτών ταυτοτήτων, καρτών των μέσων μεταφοράς, καθώς και καρτών ασφάλισης.

Αναφορικά δε με τα μεγέθη της κερδοφορίας του Ομίλου αυτά παρουσιάζονται ως ακολούθως:

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο και ανήλθαν σε € 6,8 εκατ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του Ομίλου, αυξήθηκαν κατά € 0,2 εκατ. ή 8,4% και έφθασαν τα € 2,9 εκατ. έναντι € 2,7 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 1,8 εκατ. στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 0,9 εκατ. έναντι € 0,7 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, αυξημένα κατά € 0,2 εκατ. ή 35,8%.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2014 είναι αρνητικές κατά € 0,7 εκατ. έναντι αρνητικών € 9,4 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, βελτιωμένες κατά € 8,7 εκατ. λόγω εξομάλυνσης κυρίως των αναγκών σε αποθέματα στην Αυστρία. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε € 1,7 εκατ. έναντι € 2,2 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, μειωμένα κατά € 0,5 εκατ. Ο δε τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά € 2,3 εκατ. από το τέλος του 2013 και διαμορφώθηκε σε € 39,6 εκατ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v