Lavipharm: Που θα διατεθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ

Τους αναπτυξιακούς στόχους της Lavipharm εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 37 εκατ. ευρώ, τόσο λόγω της βελτίωσης της χρηματοοικονομικής της εικόνας όσο και της βελτίωσης του επιπέδου παραγωγής.

Lavipharm: Που θα διατεθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ
της Πέννυς Κούτρα

Τους αναπτυξιακούς στόχους της Lavipharm θα εξυπηρετήσει η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 37 εκατ. ευρώ, τόσο λόγω της βελτίωσης της χρηματοοικονομικής της εικόνας όσο και της βελτίωσης του επιπέδου παραγωγής.

Η εταιρία, της οποίας ο βασικός μέτοχος (51%) κ. Θ. Λαβίδας έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει το ποσοστό τους στην αύξηση όσο και ο ανάδοχος EFG Eurobank, να καλύψει τα τυχόν αδιάθετα της έκδοσης, σκοπεύει να κατευθύνει τα 32 εκατ. ευρώ προς μείωση του τραπεζικού της δανεισμού, ο οποίος ανέρχεται σε 120 εκατ. περίπου και είναι στην πλειοψηφία του βραχυπρόθεσμος, ενώ τα 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής στην Ελλάδα από όπου θα εξυπηρετηθεί η ανάγκη παραγωγής του διαδερμικού φαρμάκου φεντανύλης για τις αγορές της Ευρώπης.

Σημειώνεται, ότι πρόθεση της εταιρίας είναι και η μετατροπή του υφιστάμενου δανεισμού της σε μακροπρόθεσμο.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκεύασμα φεντανύλης το οποίο ήδη παράγεται στη θυγατρική εταιρία του ομίλου στις ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Β. Αμερικής εντός του 2007.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2007 αναμένεται το σκεύασμα να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία αναμένει, επίσης, βαθμηδόν την έγκριση κυκλοφορίας του συγκεκριμένου προϊόντος και στην Ευρώπη, όπου ήδη έχουν κατατεθεί σχετικοί φάκελοι.

Ταυτόχρονα, προωθεί την κατάθεση σχετικών φακέλων για τις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ινδίας, ενώ ήδη έχει καταθέσει αίτηση για την αγορά της Κορέας, όπου βρίσκεται κοντά μάλιστα σε συμφωνία με τοπικό διανομέα.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της αμερικανικής θυγατρικής της, η οποία διαθέτει υπό ανάπτυξη ακόμη 7 προϊόντα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του χρόνου, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ακόμη σκεύασμα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα προωθήσει για έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Τέλος, σημειώνεται, ότι διατηρούνται οι σκέψεις για εισαγωγή της εν λόγω θυγατρικής στην αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά από το 2008, οπότε θα έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο να επιδείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v