Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Στα 0,77 εκ. τα κέρδη του 2006

Στα 0,77 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων της εταιρίας Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη για το 2006, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ. Επιπλέον παρουσιάστηκε η επενδυτική της πολιτική, η οποία συνίσταται στην αγορά νέας εκτυπωτικής μονάδας, στη δημιουργία βιβλιοδετικής μονάδας και στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος.

Λιβάνης: Στα 0,77 εκ. τα κέρδη του 2006
Οι προοπτικές, η στρατηγική και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάστηκαν από τη Διοίκηση της εταιρίας στις 4 Μαΐου 2007 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Αναδεικνύοντας τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία, αλλά και τις θετικές οικονομικές επιδόσεις για το 2006, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρίας Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, μίας επιχείρησης που μετράει 35 χρόνια εμπειρίας στην αγορά του βιβλίου.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι άξονες της στρατηγικής, στους οποίους στηρίζεται η μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται: η περαιτέρω ανάπτυξη των παραδοσιακών εκδοτικών εργασιών, η ανάπτυξη του τμήματος εκτυπώσεων τρίτων, η ανάπτυξη του τμήματος εκπαιδευτικών βιβλίων - βοηθημάτων, η βελτίωση του δικτύου πωλήσεων, η βελτίωση του δικτύου αγοράς πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η ανάπτυξη προϊόντων με εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και η εφαρμογή e-learning στα εκπαιδευτικά βιβλία, δράση η οποία υπάγεται σε επενδυτικό σχέδιο ύψους 1,1 εκ. ευρώ ενταγμένο στο Ν. 3299/04 (Υπό έγκρισιν).

Επίσης η Διοίκηση της Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσίασε την επενδυτική πολιτική της εταιρίας η οποία συνίσταται:

1) Στην αγορά νέας εκτυπωτικής μονάδας, δράση η οποία υπάγεται σε επενδυτικό σχέδιο ύψους 1,2 εκ. ευρώ ενταγμένο στο Ν. 3299/04.

2) Στην δημιουργία βιβλιοδετικής μονάδας.

3) Στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της εταιρίας, δράση η οποία υπάγεται σε επενδυτικό σχέδιο Ν3299/04 ύψους 0,5 εκ. ευρώ και στην ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων συνοδικού εμβαδού 4.500 τ.μ. επί της οδού Στρυμώνος 18 στον Βοτανικό. Σημειώνεται ότι προς τούτο ήδη έχει πραγματοποιηθεί επένδυση ύψους 0,9 εκ. ευρώ ενταγμένη στον Ν. 3299/04.

Αναλύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2006, σημειώθηκε η σταθεροποίηση των πωλήσεων, οι οποίες ανήλθαν στα 12,37 εκ. ευρώ.

Το EBITDA ανήλθε σε 2,2 εκ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 0,77 εκ. ευρώ.

Επίσης επισημάνθηκε η μείωση του τραπεζικού δανεισμού και η μετατροπή του σε μακροχρόνιο, η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (7,33%), ο θετικός δείκτης γενικής ρευστότητας (2,95) και ο επίσης θετικός δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (0,67).

Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης, παρατέθηκε λεπτομερής ανάλυση της εξέλιξης του κύκλου εργασιών ανά δραστηριότητα καθώς και η πλήρης γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v