Lavipharm: ΑΜΚ με διανομή μετοχών (3ν/10π)

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία 3 νέες προς 10 παλαιές μετοχές αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Τα συνολικά κεφάλαια τα οποία αναμένεται να αντληθούν ανέρχονται σε € 37.721.376, ενώ οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα για τη χρήση του 2007.

Lavipharm: ΑΜΚ με διανομή μετοχών (3ν/10π)
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία 3 νέες προς 10 παλαιές μετοχές αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 και ώρα 14:00 η Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lavipharm Α.Ε. με μόνο θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Στη Συνέλευση των Μετόχων παρέστη το 52,32% του μετοχικού κεφαλαίου και αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία 3 νέες προς 10 παλαιές μετοχές.

Συνολικά θα εκδοθούν 11.787.930 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €1 έκαστη και τιμή διάθεσης €3,20 για κάθε μία νέα μετοχή. Τα συνολικά κεφάλαια τα οποία αναμένεται να αντληθούν ανέρχονται σε € 37.721.376.

Η Γενική Συνέλευση όρισε ότι όλες οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα για την εταιρική χρήση 1.1 – 31.12.2007.

Με το τέλος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ο Βασικός Μέτοχος και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας, ο οποίος δήλωσε ότι θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του, αποτιμώντας την έκβασή της σχολίασε:

”Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που για άλλη μια φορά οι μέτοχοι μας αποδεικνύουν ότι πιστεύουν στη Lavipharm. Έχουμε ξεκινήσει ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο βλέπουμε να υλοποιείται με επιτυχία. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι και οι μέτοχοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.”

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί μία στρατηγική κίνηση της Lavipharm με στόχο την άμεση κεφαλαιακή και χρηματοοικονομική ενίσχυση της Εταιρείας, η οποία θα οδηγήσει στη μείωση του δανεισμού και των χρηματοοικονομικών εξόδων που επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της, αλλά και θα χρηματοδοτήσει παράλληλα τα επενδυτικά σχέδιά της.

Από το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το ποσό των €32.500.000 θα διατεθεί για την ολική αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου ομολογιακού δανείου, το ποσό των €3.700.000 περίπου θα διατεθεί για την επέκταση των εγκαταστάσεων και υποδομών που αφορούν την παραγωγή των διαδερμικών συστημάτων και τέλος, το ποσό των €1.500.000 περίπου θα διατεθεί για την κάλυψη των δαπανών έκδοσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v