Lavipharm: Αύξηση 17,8% στις πωλήσεις του ομίλου

Αύξηση κατά 17,8% σημείωσε ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Lavipharm, ο οποίος ανήλθε σε € 62,6 εκατ. από € 53,2 εκατ. κατά το Α’ Τρίμηνο του 2006.

Lavipharm: Αύξηση 17,8% στις πωλήσεις του ομίλου
Αύξηση κατά 17,8% σημείωσε ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Lavipharm, ο οποίος ανήλθε σε € 62,6 εκατ. από € 53,2 εκατ. κατά το Α’ Τρίμηνο του 2006.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδος διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 7,5 εκατ. € από 3,8 εκατ. €, παρά του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η εμπορική κυκλοφορία του νέου διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης.

Tα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε € 6,2 εκατ. από € 4,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 34,2%, ενώ η Οργανική Κερδοφορία (EBIT) ενισχύθηκε κατά 45,4% φθάνοντας τα € 4,8 εκατ. από € 3,3 εκατ. κατά το Α’ Τρίμηνο του 2006.

Αύξηση παρουσίασαν όμως και τα Χρηματοοικονομικά Έξοδα του Ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε € 3,7 εκατ. έναντι € 2,0 εκατ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ενοποιημένων κερδών μετά φόρων κατά 14,7%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε € 972 χιλ. έναντι € 1,1 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε € 255 χιλ. από € 1,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τέλος, το σύνολο των Υποχρεώσεων σημείωσε οριακή αύξηση 4,2%, παρά τις αυξημένες ανάγκες της θυγατρικής εταιρείας στην Αμερική λόγω της έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης.

Σημαντική αύξηση κατά 30,9% παρουσίασε ο Κύκλος Εργασιών και της μητρικής εταιρείας Lavipharm AE, ο οποίος ανήλθε σε € 13,3 εκατ. από € 10,2 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 39,0% εμφανίζουν οι πωλήσεις φαρμάκων, οι οποίες αποτελούν το 65% των συνολικών Πωλήσεων. Τα Χρηματοοικονομικά Έξοδα ανήλθαν σε € 1,9 εκατ. από € 825 χιλ. πέρσι, με αποτέλεσμα η μητρική εταιρεία να παρουσιάσει ζημίες μετά φόρων ύψους € 958 χιλ. από κέρδη € 1,7 εκατ. το Α’ Τρίμηνο του 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Χρηματοοικονομικά Έξοδα τόσο της Lavipharm AE όσο και του Ομίλου αναμένεται να περιοριστούν δραστικά μετά την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου ομολογιακού δανείου μέσω της επικείμενης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v