Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Διεύρυνση ζημιών στο α’ τρίμηνο 2007

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Centric εμφανίστηκαν αρνητικά ανερχόμενα το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε ζημιές 249 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 63 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Centric: Διεύρυνση ζημιών στο α’ τρίμηνο 2007
Ο Όμιλος Centric ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2007 τα οποία συντάχθηκαν βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι μειωμένος κατά 36%. Η μείωση αυτή, σε αντίθεση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2006, αποδίδεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των τίτλων παιχνιδιών της εταιρίας συσσωρεύτηκε στα μέσα του δεύτερου τριμήνου (Απρίλιος- Μάιος 2007).

Εξίσου σημαντική υπήρξε η καθυστέρηση της κυκλοφορίας της νέας κονσόλας PLAYSTATION 3 η οποία λανσαρίστηκε μόλις μια εβδομάδα πριν το τέλος του Μαρτίου, καθώς και η περιορισμένη διαθεσιμότητά της, λόγω της αδυναμίας της παραγωγού εταιρίας SONY να καλύψει την ζήτηση της Ελληνικής αγοράς.

Το μικτά κέρδη του Ομίλου σημείωσαν μείωση της τάξεως του 6,1 τοις εκατό και διαμορφώθηκαν στις 374 χιλ. ευρώ έναντι 398 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι το περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 7,7 μονάδες φθάνοντας στο 24,2% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 16,5 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κυρίως στο μίγμα των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 το οποίο αποτελείται κυρίως από τίτλους παιχνιδιών οι οποίοι είναι σχετικά χαμηλής αξίας αλλά με σημαντική κερδοφορία και λιγότερο από προϊόντα κονσόλας-HARDWARE τα οποία είναι υψηλής αξίας αλλά χαμηλής κερδοφορίας.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν σε ζημιές ύψους 6 χιλ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 71 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ακολούθησαν ανάλογη πορεία και ανήλθαν σε ζημιές 53 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 48 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα αποτελέσματα προ φόρων για το πρώτο τρίμηνο του 2007 παρουσίασαν ζημιές ύψους 127 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 17 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εμφανίστηκαν αρνητικά ανερχόμενα το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε ζημιές 249 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 63 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Στα αρνητικά αποτελέσματα συντέλεσε και η αύξηση των εξόδων Διοίκησης και Διάθεσης κυρίως λόγω των δαπανών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v