Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπομπή Ζερβού στο εφετείο για αυξήσεις σε 19 στελέχη της ΔΕΗ

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔEΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Πώς απαντούν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση.

Παραπομπή Ζερβού στο εφετείο για αυξήσεις σε 19 στελέχη της ΔΕΗ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που σχετίζεται παράνομες, όπως χαρακτηρίζονται αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔEΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα, περίπου, 5.900 ευρώ.

Οι Εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔEΗ, θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου για την πλήρη εφαρμογή των μισθολογικών περικοπών, όπως προβλέπονταν από αντίστοιχους νόμους η ΔΕΗ ζήτησε γνωμοδοτήσεις δυο καθηγητών εργατικού δικαίου, τις οποίες εφάρμοσε πλήρως. Αυτόν τον τρόπο εφαρμογής υιοθέτησε και το Δημόσιο σε δυο γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ το 2010 και το 2011. Η εισαγγελία δεν δέχεται την ερμηνεία αυτή. Η διαφορά της ερμηνείας θα κριθεί στο δικαστήριο.

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v