ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,25 ευρώ - αποκοπή 25/6

Τη διανομή μερίσματος ποσού 2,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,25 ευρώ ανά μετοχή και μερισματική απόδοση 4,2% (βασισμένη στη τιμή κλεισίματος της μετοχής την 29/12/2006 που ήταν 5,96 ευρώ), αποφάσισε μεταξύ αλλων η ετήσια γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ που συνήλθε σήμερα 14 Ιουνίου με απαρτία 75,61%.

ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,25 ευρώ - αποκοπή 25/6
Τη διανομή μερίσματος ποσού 2,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,25 ευρώ ανά μετοχή και μερισματική απόδοση 4,2% (βασισμένη στη τιμή κλεισίματος της μετοχής την 29/12/2006 που ήταν 5,96 ευρώ), αποφάσισε μεταξύ αλλων η ετήσια γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ που συνήλθε σήμερα 14 Ιουνίου με απαρτία 75,61%.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της ΣΙΔΜΑ κατά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 22ης Ιουνίου 2007, ημέρα Παρασκευή. Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2006. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει τη Τρίτη 3 Ιουλίου 2007 και θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

Η Συνέλευση εξέλεξε νέο 9μελές Δ.Σ.. Ο κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος, αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο. Νέο μη εκτελεστικό μέλος εκλέχθηκε ο κ. Σαράντος Μήλιος.

Εγκρίθηκε η θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στο προσωπικό της εταιρίας και εταιριών συνδεδεμένων με αυτή που θα προκύψουν από αντίστοιχη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 300.000 μετοχών οι οποίες θα διατεθούν από το Δ.Σ. στην επόμενη πενταετία.

Τέλος, εγκρίθηκε, η μερική άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως της εταιρίας για την αγορά μετοχών της θυγατρικής της εταιρίας ΠΑΝΕΛΚΟ από την πωλήτρια RACONT ENTERPISES LTD καθώς και η διάθεση των υπόλοιπων μετοχών της ΠΑΝΕΛΚΟ σε μέλη του Δ.Σ. ή νομικά πρόσωπα συμφερόντων μελών του Δ.Σ. της εταιρίας.

Κατά την παρουσία των αποτελεσμάτων της εταιρίας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπογραμμίστηκε από τη Διοίκηση ότι το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή τριών κέντρων επεξεργασίας χάλυβα σε Οινόφυτα, Βουκουρέστι και Σόφια, με σκοπό την ενίσχυση του βιομηχανικού χαρακτήρα του Ομίλου και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων του.

Τονίστηκαν επίσης οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των χωρών της Βαλκανικής και οι προοπτικές που ανοίγονται για τη ΣΙΔΜΑ από την αύξηση της κατανάλωσης χάλυβα σε αυτές. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση χάλυβα σε Βουλγαρία και Ρουμανία προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι το 2011 κατά 75% και 115% αντίστοιχα.

Σχετικά με το 2007, αναφέρθηκε ότι η χρονιά ξεκίνησε θετικά για τον Χάλυβα βοηθούμενη και από τις εξαιρετικά καλές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα σε όλη την Ευρώπη γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, δεν προδικάζει όμως τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάντως οι Χαλυβουργοί προβλέπουν μια αύξηση της τάξης του 3,4% στην κατανάλωση χάλυβα στην Ευρώπη για το 2007. Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από έντονη κυκλικότητα.

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος τα αποτελέσματα είναι άμεσα εξαρτημένα από τις διακυμάνσεις των τιμών του χάλυβα διεθνώς, γεγονός το οποίο έχει αποτυπωθεί στα ιστορικά μεγέθη της εταιρίας.

Ωστόσο η εμπειρία των τόσων χρόνων στην αγορά, η υλοποίηση της στρατηγικής της ΣΙΔΜΑ για διεθνή επέκταση και η πολιτική της, μέσω των συνεχών επενδύσεων, για βελτιστοποίηση των παραγόντων εκείνων που μπορεί να επηρεάσει (π.χ. προστιθέμενη αξία, λειτουργικό κόστος, χρηματοοικονομική δομή, παραγωγικότητα κλπ), βοηθούν, στα σημερινά πλαίσια των συνθηκών της αγοράς, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον το 2007 θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της εταιρίας με την λειτουργία του νέου σύγχρονου κέντρου επεξεργασίας στα Οινόφυτα αλλά και αυτών των θυγατρικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v