Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Μέρισμα 0,015 ευρώ - το νέο Δ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος 0,015 ευρώ ανά μετοχή και τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Centric Πολυμέσα, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2007.

Centric: Μέρισμα 0,015 ευρώ - το νέο Δ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 0,015 ευρώ ανά μετοχή και τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Centric Πολυμέσα, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2007.

Ως ημέρα αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007 (δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007),ενώ η Τρίτη 10 Ιουλίου 2007 ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της πληρωμής του μερίσματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη Γ.Σ. δεν συζητήθηκε και δεν πάρθηκε απόφαση σχετικά με την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ειδικότερα, επικύρωσε την εκλογή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Βλασερού του Προκοπίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Νικολάου Γεωργούλα του Πέτρου με ομόφωνη

απόφαση όλων των παρόντων μετόχων.

Στη συνέχεια εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβουλίου που απαρτίζεται από τους κ.κ. Ροδόλφο Οντόνι, Λεωνίδα Κοντογιάννη, Νίκο Κωνσταντόπουλο, Εμμανουήλ Βλάση, Εμμανουήλ Βλασερό, Ιωάννη Καποδίστρια και Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη.

Τέλος, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της εταιρίας περί αλλαγής επωνυμίας, καθώς και το άρθρο 4 περί σκοπού της εταιρίας.

Μετά το πέρας των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία τούτο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

* Ροδόλφος Οντόνι, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

* Εμμανουήλ Βλασερός, Αντιπρόεδρος

* Λεωνίδας Κοντογιάννης, Μη εκτελεστικό Μέλος

* Νίκος Κωνσταντόπουλος, Εκτελεστικό Μέλος

* Εμμανουήλ Βλάσης, Εκτελεστικό Μέλος

* Ιωάννης Καποδίστριας, Ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, Ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό Μέλος

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε σύντομη αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρίας και του Ομίλου για την χρήση 2006.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2006 διαμορφώθηκε σε 16,3 εκατ. ευρώ έναντι 15,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξεως του 2,0%.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το 2006 σε 1.503 χιλ. ευρώ έναντι 856 χιλ. ευρώ το 2005, αυξημένα κατά 75,6% ενώ κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν για τη χρήση 2006 σε 551 χιλ. ευρώ έναντι 378 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 45,7%.

Η βελτίωση αυτή στα οικονομικά αποτελέσματα του 2006 οφείλεται κυρίως στη στρατηγική απόφαση της εταιρείας να επικεντρώσει τις πωλήσεις της σε προϊόντα με εκπαιδευτικούς τίτλους και σε τίτλους με ψυχαγωγικό περιεχόμενο με την πώληση τους απευθείας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρουσιάζουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τα προϊόντα παιχνιδομηχανών.

Αναφορικά με τις επιχειρηματικές εξελίξεις του Ομίλου όπως αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης αποτελεί η τοποθέτηση και προώθηση στην ελληνική αγορά νέων τεχνολογικών προϊόντων, όπως ενδεικτικά το Sony Playstation 3.

Η είσοδος αυτή των νέων προϊόντων στην αγορά αναμένεται να συνοδευτεί από τον επαναπροσδιορισμό των τιμών παλαιοτέρων προϊόντων (π.χ. Playstation 2, X-BOX, κονσόλες και τίτλοι), γεγονός που θα έχει επίδραση τόσο στις πωλήσεις τους όσο και στο διαθέσιμο απόθεμα.

Μέσα στο 2006 παρατηρήθηκε μια στροφή στις προτιμήσεις των καταναλωτών προς τα ηλεκτρονικά video games και αντίστοιχη μείωση του μεριδίου της αγοράς των παραδοσιακών παιχνιδιών.

Επιπλέον, η διείσδυση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε ευρύτερες ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες συνεπάγεται αύξηση του αγοραστικού κοινού και συνεπώς αύξηση της συνολικής αγοράς.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ενδυναμωθεί περεταίρω η αγορά με την είσοδο των 3 συστημάτων νέας γενιάς γεγονός που σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη σταθερότητα.

Επίσης, ο συνεχιζόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των 3 εταιριών κατασκευής συστημάτων (Sony, Microsoft, Nintendo) αποτελεί το εφαλτήριο για αυξανόμενες πωλήσεις τόσο των ιδίων των συστημάτων (hardware) όσο και προγραμμάτων software και περιφερειακών.

Έναν ακόμη συντελεστή ανάπτυξης αποτελεί και η είσοδος τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης (Μedia Markt, Fnac) που ένα κομμάτι τους δραστηριοποιείται στο χώρο των Videogames καθώς και η εδραίωση, επανατοποθέτηση και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων.

Επίσης, η άνθηση της αγοράς του on-line gaming (σε υπερβολικά ποσοστά τα τελευταία χρόνια) αναμένεται να δημιουργήσει αυξητικές τάσεις ως προς την ζήτηση ’’αυθεντικών’’ προγραμμάτων software και επεκτάσεων τους ενώ σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες αναμένονται και από την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που συμβάλλουν στην εξάπλωση των διαδικτυακών παιχνιδιών (on-line gaming) σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της αμεσότητας και διαδραστικότητας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v