Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βογιατζόγλου: «Συμφέρουσα η αγορά του ακινήτου»

Συμφέρουσα για την εισηγμένη εταιρεία είναι η απόκτηση ακινήτου συμφερόντων του βασικού της μετόχου, δηλώνει ο κ. Νικόλαος Βογιατζόγλου, καθώς το κόστος δανεισμού είναι χαμηλότερο από το ύψος του ενοικίου που εξοικονομείται.

Βογιατζόγλου: «Συμφέρουσα η αγορά του ακινήτου»

Στόχος της Βογιατζόγλου Systems είναι να σημειώσει φέτος κύκλο εργασιών τουλάχιστον ίσο με τον αντίστοιχο περυσινό, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Νικόλαος Βογιατζόγλου κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, συμπληρώνοντας ωστόσο πως λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατεί οποιαδήποτε πρόβλεψη εμπεριέχει κίνδυνο.

Στα αξιοσημείωτα επίσης της χθεσινής συνέλευσης συγκαταλέγονται η απόφαση για μη διανομή μερίσματος και η έγκριση αγοράς από την εισηγμένη, ακινήτου που ελέγχεται από το βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε «η κατάρτιση συμβάσεως αγοράς εκ μέρους της εταιρίας, ακινήτου και ειδικότερα αυτοτελούς κτιρίου συνολικής επιφανείας 5.460 τετραγωνικών μέτρων περίπου, κτισμένου επί οικοπέδου συνολικής εκτάσεως 3.082,76 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής επί του 12ου χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αντί συνολικού τιμήματος όχι ανώτερου του ποσού των 4.100.000,00 ευρώ».

Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από ίδια κεφάλαια και κατά 50% από τραπεζικό δανεισμό.

Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης, ο κ. Νικόλαος Βογιατζόγλου ανέφερε πως μετά την μεγάλη υποχώρηση των τραπεζικών υποχρεώσεων που σημειώθηκε κατά το τελευταίο 1,5 έτος, το επιτόκιο δανεισμού της εταιρείας έχει υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα και έτσι το κόστος δανεισμού θα είναι χαμηλότερο από το ύψος του καταβαλλόμενου ενοικίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v