Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Αναβάλλεται η αυριανή Γ.Σ. για το νέο διοικητικό συμβούλιο

Η καθυστέρηση στην έγκριση για τον νέο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι ο λόγος για τον οποίο θα αναβληθεί η αυριανή συνέλευση.

ΕΥΔΑΠ: Αναβάλλεται η αυριανή Γ.Σ. για το νέο διοικητικό συμβούλιο

Θα αναβληθεί η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ που έχει προγραμματιστεί για αύριο, όχι επειδή το Δημόσιο δεν κατέχει απευθείας το 51%, αλλά επειδή τα πρόσωπα που προτείνονται για τη διοίκηση πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση, δεν τίθεται ζήτημα με το γεγονός ότι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) επέστρεψε μόνο το 34,033% των μετοχών της EΥΔΑΠ στο Δημόσιο, παρά τη σχετική γνωμοδότηση νομικών συμβούλων της εταιρείας.

«Το νέο Δ.Σ. δεν θα συζητηθεί την Τετάρτη επειδή πρέπει ο επικεφαλής της EΥΔΑΠ να τύχει της έγκρισης της Βουλής», επισημαίνουν.

Υπενθυμίζεται πως το 61,033% της EΥΔΑΠ είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Απρίλιο του 2012 προκειμένου να πωληθεί σε ιδιώτες. Όμως, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με βάση την οποία το κράτος δεν μπορεί να έχει μικρότερο ποσοστό από το 51% στην EΥΔΑΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ επέστρεψε το 34,033% και διατήρησε το υπόλοιπο, και οι γνωρίζοντες επισημαίνουν πως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για διορισμό νέας διοίκησης. Το Δημόσιο διορίζει 9 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ καθώς δύο είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων και δύο των μετόχων μειοψηφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν διαψευστεί, για τη θέση του επικεφαλής της επιχείρησης προορίζεται ο μαθηματικός Γιάννης Μπενίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί, πάντως, αν θα υπάρξει νέα αναβολή της συνέλευσης ή θα ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία για νέα συνέλευση.

Σημειώνεται ότι με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 39 του Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, η μετά από αναβολή γενική συνέλευση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων, και σε αυτήν μπορούν να μετέχουν και νέοι μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v