Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ - νέο Δ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας εκ των κερδών της εταιρικής χρήσης 2006, ήτοι συνολικού μερίσματος ποσού 1.470.000 ευρώ, αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιουνίου με απαρτία 64,61%.

Mevaco: Διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ - νέο Δ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας εκ των κερδών της εταιρικής χρήσης 2006, ήτοι συνολικού μερίσματος ποσού 1.470.000 ευρώ, αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιουνίου με απαρτία 64,61%.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά το πέρας της συνεδρίασης του ΧΑ την 3η Ιουλίου 2007.

Από την 4η Ιουλίου 2007, ημέρα Τετάρτη οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2006.

Η πληρωμή του μερίσματος της χρήσης 2006 θα ξεκινήσει την 11η Ιουλίου 2007 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

Παράλληλα, και αναφορικά με την διάθεση των κερδών εγκρίθηκε η δημιουργία φορολογηθέντων αποθεματικών για τις Δράσεις 2.5.3 και 2.7.3 του ΕΠΑΝ ποσών 550.000 Ευρώ και 300.000 Ευρώ αντίστοιχα, προερχομένων από το φορολογηθέν υπόλοιπο κερδών εις νέο της 31ης Δεκεμβρίου 2006, προς κάλυψη της απαιτουμένης εκ του νόμου ιδίας συμμετοχής της εταιρείας σε εγκριθέντα επενδυτικά πρόγραμμα.

Επίσης, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου μετά τον καθορισμό της ιδιότητας των ανεξαρτήτων μη-εκτελεστικών μελών του από την Γενική Συνέλευση και τον καθορισμό της ιδιότητας καθενός από τα υπόλοιπα μέλη κατά την συνεδρίασή του συγκρότησης σε σώμα που επακολούθησε έχει ως εξής:

Δημήτριος Κωστόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου (εκτελεστικό μέλος).

Σπυρίδων Δελένδας, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος).

Βασιλική Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος).

Αντώνιος Ρούσσος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εμμανουήλ Μπρούτζος, Μη-εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό μέλος.

Εμμανουήλ Μπαριταντωνάκης, Ανεξάρτητο η Εκτελεστικό μέλος.

Τέλος εξουσιοδοτήθηκε το νεοεκλεγέν ΔΣ της εταιρίας να εξετάσει τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά 10.000 τ.μ. περίπου σε όμορα οικόπεδα.

Το σύνολο της προγραμματιζόμενης επένδυσης συμπεριλαμβανομένου και του μηχανολογικού εξοπλισμού, αναμένεται να προσεγγίσει τα 10 εκατ. ευρώ σταδιακά μέχρι το 2009.

Oι επεκτάσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων πρόκειται να στεγάσουν αφενός το ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο τμήμα σιδηρών κατασκευών, προκειμένου να γίνει εντονότερη η παρουσία της Mevaco στα δημόσια και κυρίως στα οδικά έργα (σήραγγες κλπ), και αφετέρου ένα νέο τμήμα παραγωγής ενεργειακών ηλιακών συστημάτων, δεδομένου ότι η σημαντικότατη ζήτηση που προέκυψε σαν συνέπεια της ενεργειακής κρίσης δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί αποκλειστικά και μόνο από την Mevaco Βορείου Ελλάδος που δραστηριοποιείται επιτυχώς και με αυξημένους ρυθμούς σε αυτόν τον τομέα.

Με την δημιουργία νέων χώρων εξοπλισμένων με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και με πιστοποιημένες διαδικασίες η Διοίκηση της Mevaco στοχεύει σε αγορές υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων όπως είναι η αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, του αεροπορικού υλικού κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v