Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Εξι τράπεζες εγγυώνται την αύξηση

Με εγγύηση κάλυψης κεφαλαίου από έξι τράπεζες αναδόχους θα διενεργηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως 817 εκατ. ευρώ της εταιρείας φαρμάκων καλλυντικών και βιολογικών προιόντων Alapis.

Alapis: Εξι τράπεζες εγγυώνται την αύξηση
Με εγγύηση κάλυψης κεφαλαίου από έξι τράπεζες αναδόχους θα διενεργηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 817 εκατ. ευρώ της εταιρείας φαρμάκων καλλυντικών και βιολογικών προιόντων Alapis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Sal Oppenheim, Deutsche Bank, ABN Amro, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Proton Bank εγγυούνται την κάλυψη αδιαθέτων της αύξησης.

Σημειώνεται ότι ο κ Λαυρεντιάδης έχει ήδη διαθέσει γύρω στο 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis και προτίθεται να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του με πωλήσεις δικαιωμάτων.

Σύμφωνα εξάλλου με χρηματιστηριακές πηγές, στο εξωτερικό έχει ήδη κυκλοφορήσει έκθεση της Deutsche Bank, που είναι μεταξύ των εγγυητών για το σκέλος της ΑΜΚ που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές, στην οποία φέρεται να τοποθετεί την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας, κατόπιν της αύξησης σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 2,8-4,5 δισ. ευρώ, ανάλογα και με την υλοποίηση των εξαγορών.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis θα διαρκέσει από την 09/07/2007 έως και την 23/07/2007, ενώ από τις 3 Ιουλίου αποκόπτεται το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 09/07/2007 έως και την 17/07/2007.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι παλαιοί μέτοχοι με αναλογία πέντε (5) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά μετοχή.

Οι Νέες Μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2007.

Σε περίπτωση που μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης παραμείνουν αδιάθετες Νέες Μετοχές, παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση αδιάθετων μετοχών στην Τιμή Διάθεσης, μέχρι το τετραπλάσιο του αριθμού των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στα δικαιώματα προτίμησης που άσκησαν οι Δικαιούχοι.

Συγχρόνως με την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησής τους, οι Δικαιούχοι θα μπορούν να ασκήσουν το Δικαίωμα Προεγγραφής με την υποβολή έγγραφης δήλωσης στα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ ή και στους εξουσιοδοτημένους χειριστές τους και με την ταυτόχρονη δέσμευση του συνόλου των κεφαλαίων που αντιστοιχούν στις Αδιάθετες Μετοχές για τις οποίες ασκούν το Δικαίωμα Προεγγραφής.

Σε περίπτωση που η ζήτηση κατά την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής υπερβαίνει τον αριθμό των αδιάθετων μετοχών, τότε αυτές θα κατανεμηθούν αναλογικά (pro rata), βάσει του αριθμού των αδιάθετων μετοχών που ζητήθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής.

Σε περίπτωση που, μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και των δικαιωμάτων προεγγραφής, παραμείνουν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, στις παρακάτω κατηγορίες επενδυτών κατά σειρά προτεραιότητας ως εξής:

I. Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, ήτοι χωρίς δημόσια προσφορά (στο εξής η ”Ιδιωτική Τοποθέτηση”), (i) σε ειδικούς επενδυτές (κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 εδ. στ. Ν.3401/2005) στην Ελλάδα (στο εξής οι ”Ειδικοί Επενδυτές”), και (ii) σε κατάλληλους διεθνείς επενδυτές, την οποία (Ιδιωτική Τοποθέτηση) θα οργανώσουν οι Εγγυητές Κάλυψης (όπως ορίζονται κατωτέρω).

II. Εφόσον, μετά τα ανωτέρω, υπολείπονται Αδιάθετες Μετοχές, αυτές θα διατεθούν στις Τράπεζες DEUTSCHE BANK AG (κατάστημα Λονδίνου), SAL. OPPENHEIM JR & CIE. KGaA, ABN AMRO ROTHSCHILD, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ ΚΑΙ PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ AE (οι ”Εγγυητές Κάλυψης”), δυνάμει σύμβασης παροχής εγγύησης κάλυψης.

Σε περίπτωση που, παρά τα ανωτέρω, υπολείπονται Αδιάθετες Μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα τις διαθέσει κατά την κρίση του, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13α του Κ.Ν.2190/1920.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο