Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audiovisual: Μέρισμα 0,10 ευρώ - απόφαση για ΑΜΚ

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ για τη χρήση του 2006, την αύξηση κεφαλαίου κατά 980.000 ευρώ και την έκδοση ομολογιακού έως 10 εκατ. ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας Audiovisual, που συνήλθε σήμερα 29 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Audiovisual: Μέρισμα 0,10 ευρώ - απόφαση για ΑΜΚ
Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ για τη χρήση του 2006, την αύξηση κεφαλαίου κατά 980.000 ευρώ και την έκδοση ομολογιακού έως 10 εκατ. ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας Audiovisual, που συνήλθε σήμερα 29 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 3ης Ιουλίου 2007. Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2007. Κατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2007 από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 980.000 ευρώ με την έκδοση 1.400.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ με τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ ανά μετοχή και διάθεση αυτών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση υπέρ Ειδικών Επενδυτών.

Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διάθεσής τους θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού του παθητικού ”Ειδικό Αποθεματικό από την Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο”.

Επίσης, ενέκρινε ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας έτσι ώστε κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου να διασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια από τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Σε περίπτωση που η ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν καλυφθεί πλήρως, όπως το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης. Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στη διανομή μερίσματος της εταιρίας από την εταιρική χρήση 1.1 – 31.12.2007 και εφεξής. Η γ.σ. ενέκρινε προθεσμία ενός (1) μήνα για την καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, εκτός εάν ολοκληρωθεί νωρίτερα η διάθεση του συνολικού αριθμού των νέων μετοχών.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 10.000.000 ευρώ για αναχρηματοδότηση μέρους των υφιστάμενων δανείων.

Επίσης, τη συμμετοχή της εταιρίας στην αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα με την καταβολή ποσού 2.225.515,05 ευρώ και αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού περί σκοπού της εταιρίας και συγκεκριμένα αφενός την προσθήκη παραγράφου 1 με το λεκτικό: Η διανομή παντός είδους οπτικοακουστικών μέσων - και αφετέρου την προσθήκη της λέξεως dvd και ή άλλου παρεμφερούς οπτικοακουστικού μέσου σε όλες τις παραγράφους του άρθρου 3, όπου αυτό απαιτείται.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ.Ιωάννης Κουρτέσης ανακοίνωσε ότι κατόπιν έρευνας αγοράς που πραγματοποιήθηκε τόσο στη Βουλγαρία όσο στη Ρουμανία από την οποία προέκυψε ότι στις εν λόγω χώρες δραστηριοποιούνται τρίτοι στον τομέα των πολυκινηματογράφων (multiplex) αποφασίστηκε η μίσθωση χώρων από τη θυγατρική της Εταιρείας ”Ster Cinemas” για την κατασκευή πολυκινηματογράφων στο

Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο σερβικός λαός διακρίνεται ως ιδιαίτερα κινηματογραφόφιλος καθώς και του γεγονότος ότι ο πολυκινηματογράφος της θυγατρικής μας θα είναι ο πρώτος που θα τεθεί σε λειτουργία στο σερβικό έδαφος – η έναρξη λειτουργίας του υπολογίζεται μέχρι το

τέλος του τρέχοντος έτους - εκτιμάται ότι θα έχει ιδιαίτερη απήχηση.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η εταιρία πλέον συμμετέχει με ποσοστό 40% στη σύσταση της εταιρίας με την επωνυμία Υπηρεσίες Διανομής Ψηφιακής Εποχής (DAD SA), η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή μέσων προηγμένης τεχνολογίας, όπως πχ. Video on demand κλπ. Τέλος, ότι τα γραφεία της εταιρίας πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο Μαρούσι, επί της οδού Πάρνωνος αρ. 3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v