Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Βελτιωμένες επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ περιγράφει την κατάσταση στην αγορά προϊόντων χάλυβα, αναφερόμενος στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων της ΣΙΔΜΑ μέσα στο πρώτο φετινό τρίμηνο και στους φετινούς στόχους της εισηγμένης.

ΣΙΔΜΑ: Βελτιωμένες επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο

Βελτίωση του όγκου των πωλήσεων σημείωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 η ΣΙΔΜΑ, όπως δήλωσε κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, συμπληρώνοντας:

«Η άνοδος του όγκου των εργασιών μας οφείλεται κυρίως σε ορισμένα συμβόλαια που συνάψαμε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Προβλέψεις για το μέλλον δεν μπορώ να κάνω. Η αγορά εξακολουθεί να έχει δυναμική σε κάποιους κλάδους, ενώ σε άλλους εμφανίζει υστέρηση, όπως για παράδειγμα στα κρατικά κατασκευαστικά έργα όπου υπήρχε ώθηση κατά το περυσινό τελευταίο τετράμηνο, πλην όμως τώρα παρατηρείται αναστολή λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Τώρα, αν υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της, τότε ευελπιστώ ότι το κομμάτι του ΕΣΠΑ θα αρχίσει να προχωράει πιο γρήγορα. Ελπίζω πως σε περίπτωση συμφωνίας, θα αρχίσουμε να βγαίνουμε ως χώρα από τη στενωπό της ύφεσης στην οποία έχουμε βυθιστεί κατά την τελευταία εξαετία».

Συνολικότερα ωστόσο, ο κ. Μπεναρδούτ δεν πιστεύει ότι μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία, θα λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. «Ακόμη και αν έχουμε μια συμφωνία στο άμεσο μέλλον, η διαδικασία της αύξησης της ζήτησης και της ανάπτυξης θα απαιτήσει χρόνο και θα είναι επίπονη. Χρειάζεται οπωσδήποτε να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα».

Σε ότι αφορά τώρα τους στόχους της ΣΙΔΜΑ για το 2015, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχάλης Σαμωνάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

• Στη βελτίωση της παρουσίας των θυγατρικών εταιρειών σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

• Στη διακράτηση μεριδίων αγοράς από τη θυγατρική Πανέλκο στην Ελλάδα.

• Στην πιθανή εκμετάλλευση του ακινήτου που διαθέτει η εταιρεία στα Οινόφυτα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

• Στην εστίαση στο ζήτημα της ρευστότητας μέσα από την διακράτηση επαρκών διαθεσίμων, από τη μείωση της περιόδου πίστωσης προς τους πελάτες, από την προσεκτική διαχείριση των αποθεμάτων και από την προσπάθεια αποφυγής επισφαλειών (ήδη αυτές κινήθηκαν σε οριακά επίπεδα κατά τα δύο τελευταία χρόνια).

Τέλος, η ΣΙΔΜΑ έχει έρθει σε επαφή με τους ομολογιούχους, προκειμένου να μεταφέρει λήξεις του 2015, μέσα στην επόμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v