Τηλέτυπος: «ΟΚ» στην αύξηση κεφαλαίου

Ο μέτοχος από την Πήγασος δήλωσε επιφύλαξη ως προς τη μερική ή ολική συμμετοχή του. Από την πλευρά του ο μέτοχος του ΔΟΛ εξέφρασε την πρόθεση συμμετοχής με πλήρη άσκηση δικαιωμάτων στην ΑΜΚ υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξει κρίσιμη αλλαγή στο περιβάλλον.

Τηλέτυπος: «ΟΚ» στην αύξηση κεφαλαίου
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 15.118.950 ευρώ (μία νέα για κάθε δύο παλαιές μετοχές προς 0,30 ευρώ) αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Τηλέτυπος (MEGA).

Ο μέτοχος από την Πήγασος δήλωσε επιφύλαξη ως προς τη μερική ή ολική συμμετοχή του στην ΑΜΚ, ενώ ο μέτοχος του ΔΟΛ εξέφρασε την πρόθεση συμμετοχής με πλήρη άσκηση δικαιωμάτων στην ΑΜΚ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κρίσιμη αλλαγή στο θεσμικό περιβάλλον.

Πάντως, και οι δύο μέτοχοι θα ξεκαθαρίσουν τις τελικές τους προθέσεις πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της ΑΜΚ.

Από την πλευρά της διοίκησης της Τηλέτυπος, ο κ. Α. Ανδρεούλης αιτιολόγησε την ανάγκη της ΑΜΚ αναφερόμενος στη δυσκολία τόσο αποπληρωμής παλαιών προγραμμάτων όσο και αγοράς νέων, προκειμένου το κανάλι να διατηρηθεί στις πρώτες δύο θέσεις από πλευράς μεριδίων.

«Αν πέσει η τηλεθέαση του καναλιού στην τρίτη θέση, τότε θα έχουμε δυσμενή επίδραση στα έσοδα και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να επανέλθουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεούλης, συμπληρώνοντας πως η αγορά από την αρχή του έτους παρουσιάζει κάμψη της τάξης του 20%, ενώ αρνητικά έχει επηρεάσει την κατάσταση ο ειδικός φόρος στη διαφήμιση 20% επί της αρχικής αξίας του τιμολογίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v