Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να ευφράνει την καρδιά των... Κινέζων στοχεύει ο Μπουτάρης

Συμφωνία για την ενίσχυση των εξαγωγών σε κεντρική Ευρώπη και Κίνα έχει υπογράψει ο Μπουτάρης. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 είχε πωλήσεις 156 χιλ. ευρώ στη χώρα του δράκου. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι πωλήσεις ανήλθαν στα €62.000.

Να ευφράνει την καρδιά των... Κινέζων στοχεύει ο Μπουτάρης

Σε πωλήσεις 50 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στην αγορά της Κίνας σε βάθος πενταετίας, δηλαδή μέχρι το 2019, στοχεύει η Μπουτάρης η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Σκοπεύοντας στον περιορισμό των δαπανών, στην εξοικονόμηση πόρων και στην εξασφάλιση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης γίνεται διερεύνηση της αγοράς για εύρεση αγοραστή για την πώληση του μεριδίου της εταιρείας στην "ΚΥΜΗ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ", κάτι το οποίο είχε προσπαθήσει και κατά το παρελθόν.

Για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων ρευστότητας η διοίκηση έχει προχωρήσει στην υπογραφή δύο συμφωνιών για την ενίσχυση των εξαγωγών της σε Κεντρική Ευρώπη και Κίνα.

Ειδικότερα η δεύτερη συμφωνία έχει συναφθεί με την Κινέζικη Κρατική Εταιρεία Τροφίμων και Ποτών (COFCO) και εμπορικούς οίκους που εδρεύουν στη Κίνα και αφορούν εξαγωγές κρασιών στην Κίνα το συνολικό ύψος των οποίων μέχρι το 2019 θα ανέλθει στο ποσό των 50 εκατ. δολαρίων U.S.A.

Η υλοποίηση της συμφωνίας άρχισε από τον Οκτώβριο του 2014. Μέχρι την 31.12.2014 είχαν γίνει πωλήσεις συνολικού ποσού 156 χιλ. ευρώ και το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι πωλήσεις αυτές ανήλθαν μόλις στο ποσό των 62 χιλ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες με στόχο την επίτευξη της αναγκαίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης και την ενίσχυση της ρευστότητας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v