Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABE: Υπερκάλυψη κατά 2 φορές για το placement

Κατά 2 φορές υπερκαλύφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το private placement για το 8,82% της Audiovisual σε ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια. Τα έσοδα από το private placement ύψους 6,7 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση δανεισμού της εταιρίας.

ABE: Υπερκάλυψη κατά  2 φορές για το placement
Κατά 2 φορές υπερκαλύφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το private placement (1.400.000 μετοχές με τιμή διάθεσης τα 4,80 ευρώ) της Audiovisual σε ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Η ζήτηση που υπήρξε για το 8,82% του μετοχικού κεφαλαίου της Audiovisual ήταν μεγάλη και σύμφωνα με πληροφορίες ένας μόνο ξένος broker (UBS για πελάτες της;) ζήτησε το μισό σχεδόν placement (700 χιλ. μετοχές).

Η περίοδος διερεύνησης ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα ή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν τα κεφάλαια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετοχές θα πάρουν περίπου έξι ειδικοί επενδυτές (θεσμικά χαρτοφυλάκια) από Ελλάδα και εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της Audiovisual αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, με την έκδοση 1.400.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ και τιμή διάθεσης τα 4,80 ευρώ ανά μετοχή.

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διάθεση των 1,4 εκατ. μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση υπέρ ειδικών επενδυτών.

Τα έσοδα από το private placement ύψους 6,7 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση δανεισμού της Audiovisual.

Σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε και την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους ως 10 εκατ. ευρώ για αναχρηματοδότηση μέρους των υφιστάμενων δανείων.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v