Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PC Systems: Τούρμπο η μετοχή στην πρεμιέρα

”Τούρμπο” αποδείχθηκε η μετοχή της PC Systems στα πρώτα λεπτά της επανόδου στο ταμπλό της Σοφοκλέους καθώς από το 0,45 ευρώ (τιμή εισαγωγής) εκτινάχθηκε στα 2,60 ευρώ, ήτοι άνοδος 477%.

PC Systems: Τούρμπο η μετοχή στην πρεμιέρα
”Τούρμπο” αποδείχθηκε η μετοχή της PC Systems στα πρώτα λεπτά της επανόδου στο ταμπλό της Σοφοκλέους καθώς από το 0,45 ευρώ (τιμή εισαγωγής) εκτινάχθηκε στα 2,60 ευρώ, ήτοι άνοδος 477,8%.

Τελικά ο τίτλος έκλεισε στα 2,32 ευρώ με κέρδη 415,56%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι τα 2,60 ευρώ (477,8%).

Ειδικότερα, από σήμερα επαναδιαπραγματεύονται οι 12.702.080 (ΚΟ) μετοχές ονομαστικής αξίας 0,37 ευρώ της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε. και εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Επιτήρησης.

Η τιμή έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών ορίστηκε από τον σύμβουλο σε 0,45 ευρώ εκάστη. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

---

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου το euro2day.gr μετέδωσε: ”Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, για την άντληση έξι εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η PC Systems αμέσως μετά την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χ.Α.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό, έχουν ήδη κατατεθεί σε δεσμευμένο λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας 2,94 εκατ. ευρώ έναντι της μελλοντικής αύξησης από ”άτομα που ενεργούν για λογαριασμό του κ. Γ. Οικονόμου.

Ο εφοπλιστής δε συμμετέχει άμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο της PC Systems, αλλά μέσω δύο προσώπων τα οποία ελέγχουν το 49% των μετοχών. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σημειώνεται ότι η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της PC Systems εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. με τις μετοχές να εντάσσονται στην κατηγορία ”επιτήρησης”. Η ημερομηνία και η τιμή επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας η διοίκηση της PC Systems προχώρησε προ ημερών στην πώληση του 30% που κατείχε στην ΠΑΝΟΥ ΑΕΒΕ έναντι 1,35 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της συναλλαγής κατευθύνθηκαν για την αποπληρωμή διακανονισθέντος δανείου από την EFG Eurobank.

Είχε προηγηθεί και η πώληση του μεριδίου της στην εταιρία Σαμαράς (50%) έναντι 425.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο του 2007 ο κύκλος εργασιών θα προσεγγίσει τα 23 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΚΠΦΤΑ) της εταιρίας για τη χρήση 2007 αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου ευρώ 2,75 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων (ΚΠΦ) σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Μαΐου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της PC Systems ανέρχονταν σε 32,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο”.

--- Ανακοίνωση για την επιστροφή στο ταμπλό

Οι μετοχές της PC SYSTEMS επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής είχε πραγματοποιηθεί στις 13/1/2006 μετά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η τότε μητρική εταιρία ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο και στην λειτουργία της PC SYSTEMS.

Μετά την αναδιάρθρωση της εταιρίας το Μάιο του 2006, η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της νέας Διοίκησης, στόχος ο οποίος επετεύχθη μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και διαδικασιών που όριζε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., η οποία ελήφθη στην συνεδρίαση της 12.7.2007, ενεκρίθη η επαναδιαπραγμάτευση των 12.702.080 κοινών ονομαστικών μετοχών της, ονομαστικής αξίας € 0,37 ευρώ εκάστη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η επιστροφή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επισφραγίζει την ήδη θετική πορεία που διαγράφει το τελευταίο διάστημα η PC SYSTEMS, ενώ παράλληλα υποδηλώνει την 20ετή σημαντική υποδομή της εταιρίας σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού, τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική βελτίωση παρουσίασαν και τα οικονομικά μεγέθη της PC SYSTEMS κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €6,2 εκατ. έναντι € 1,7 εκατ., την αντίστοιχη περίοδο του 2006, σημειώνοντας αύξηση 264%. Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) της Εταιρίας ανήλθαν σε €613 χιλ. έναντι των ζημιών - € 1,6 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2006, ενώ την ίδια εικόνα παρουσίασαν και τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν στα € 261 χιλ., σε σύγκριση με - € 2,1 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2006.

Η PC SYSTEMS δραστηριοποιείται στο χώρο του System Integration. Οι κύριοι τομείς εστιάζονται στο σχεδιασμό, διάθεση, υποστήριξη, εκπαίδευση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων, στην παροχή υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, στην ολοκλήρωση συστημάτων και στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v