Εκρηξη κερδών για Ανδρομέδα στο εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε 15,7 εκατ. ευρώ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ήτοι αύξηση 141,5%. Προμέρισμα 0,10 ευρώ. Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές.

Εκρηξη κερδών για Ανδρομέδα στο εξάμηνο
Η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2007 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε 15,7 εκατ. ευρώ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ήτοι αύξηση 141,5%.

Η ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη των αποτελεσμάτων κατά το Α’ εξάμηνο, επιτρέπει τη συνέχιση της σταθερής μερισματικής πολιτικής και η Διοίκηση της εταιρίας, κατά την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, αποφάσισε τη διανομή στους μετόχους προμερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, υλοποιώντας άλλωστε τη σχετική πρόθεση που από τις αρχές του έτους είχε δημοσιοποιήσει με τον ετήσιο προγραμματισμό της.

Το προμέρισμα προγραμματίζεται να καταβληθεί την 20η Αυγούστου και η ημερομηνία αποκοπής θα καθοριστεί με σχετική ανακοίνωση.

Το ενεργητικό της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2007 διαμορφώθηκε σε 112,4 εκατ. ευρώ αυξημένο από την αρχή του έτους κατά 15.83%, γεγονός το οποίο αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά με δεδομένο ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, οι αποδόσεις των εταιρειών του κλάδου κυμάνθηκαν από 5,02% έως 15,83%, με τη μεσοσταθμική απόδοση του συνόλου να διαμορφώνεται σε 11,39%.

Η μεταβολή του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την ίδια περίοδο, ανήλθε σε 10,23%. Το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σε τρέχουσες τιμές είναι επενδυμένο κατά 83,37% σε μετοχές, κατά 5,37% σε ομόλογα και κατά 11,27% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρίας την 30/06/2007 είχε διαμορφωθεί σε 3,98 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η χρηματιστηριακή τιμή της ήταν 3,04 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή με discount -23,62%. Το μεσοσταθμικό discount των εταιριών του κλάδου ανέρχονταν σε –20,97%.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2007, ήταν στις εταιρίες FRIGOGLASS, S&B, ΤΙΤΑΝ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, VALLOUREC, INFORM LYKOS, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, SHELMAN, και COCA COLA.

Τα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα, και οι ιδιαιτέρα θετικές αποδόσεις, στο πλαίσιο των ευνοϊκών χρηματιστηριακών συνθηκών, αποδεικνύουν έμπρακτα την ορθότητα των επενδυτικών επιλογών της ”ALPHA TRUST Επενδυτικές Υπηρεσίες” η οποία ασκεί τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v