Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Αποφάσεις για ομολογιακά, δωρεάν μετοχές

Την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων (μετατρέψιμου με παραίτηση παλαιών μετόχων και κοινού) αποφάσισε ομόφωνα η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Centric, στην οποία παρέστησαν 115 μέτοχοι, εκπροσωπώντας το 67,59% του μετοχικού κεφαλαίου.

Centric: Αποφάσεις για ομολογιακά, δωρεάν μετοχές
Την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων (μετατρέψιμου με παραίτηση παλαιών μετόχων και κοινού) αποφάσισε ομόφωνα η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Centric, στην οποία παρέστησαν 115 μέτοχοι, εκπροσωπώντας το 67,59% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης, αποφασίστηκε η διανομή δωρεάν μετοχών, η έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης για το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου στο 1 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και η αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10%, οι οποίες θα διανεμηθούν στο προσωπικό της εταιρίας.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την έκδοση ομολογιακού δανείου που θα είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της εταιρίας με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Το εν λόγω ομολογιακό δάνειο θα είναι μη διαπραγματεύσιμο, ύψους έως 23 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας έως 7 έτη.

Επίσης, αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου του Ν. 3156/2003 μη μετατρέψιμου σε μετοχές μέχρι του ανώτατου συνολικού ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας έως και 5 έτη.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν με το εν λόγω δάνειο θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των σχεδίων της εταιρίας και για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεών της.

Παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να διαπραγματευτεί περαιτέρω και να καθορίσει τους ειδικότερους όρους των παραπάνω ομολογιακών δανείων, καθώς και να προβεί νομίμως σε όλες τις αναγκαιές διαδικασίες και διατυπώσεις για την έκδοση των εν λόγω ομολογιακών δανείων, μεταξύ των οποίων και τη σχέση ανταλλαγής με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59% του μετοχικού κεφαλαίου).

Επίσης, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 676.696,68 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του υπέρ το άρτιον αποθεματικού με την έκδοση 1.253.142 νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους με αναλογία μίας νέας κοινής ονομαστικής προς δέκα παλαιές.

Επιπλέον, αποφάσισε τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,54 ευρώ σε 0,36 ευρώ με την έκδοση 6.892.281 νέων μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους σε αναλογία μίας νέας προς δύο παλαιές.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων αποφάσισε την έκδοση έως 1.571.440 δικαιωμάτων προαίρεσης (ήτοι ποσοστού 7,6% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί μετά την υλοποίηση των αποφάσεων 4 και 5 της παρούσας έκτακτης γενικής συνέλευσης) προς το προσωπικό και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται στον κανονισμό του προγράμματος που υποβλήθηκε προς τον σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, εκτός από τον ανώτατο αριθμό δικαιωμάτων που δύναται να χορηγηθεί, ορίζεται η τιμή διάθεσης που είναι 1 ευρώ ανά δικαίωμα. Η άσκηση των δικαιωμάτων που θα λήξουν στις 30 Νοεμβρίου 2007 ορίστηκε από 1η Νοεμβρίου 2007 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2007.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εξουσιοδοτήθηκε προκειμένου να υλοποιήσει αυτήν την απόφαση.

Τέλος, η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την παροχή ειδικής εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας εντός της επόμενης πενταετίας, μέχρι του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου κατά τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59% του μετοχικού κεφαλαίου).

Επίσης, αποφάσισε την παροχή ειδικής εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου εντός της επόμενης πενταετίας, μέχρι το ήμισυ του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου κατά τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59% του μετοχικού κεφαλαίου).

Τέλος, αποφάσισε την αγορά έως 2.067.684 ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλαδή ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί μετά την υλοποίηση των αποφάσεων 4 και 5 της παρούσας έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ανώτατη τιμή αγοράς ορίστηκεαν τα 4,50 ευρώ ανά μετοχή και κατώτατη το 1 ευρώ ανά μετοχή. Οι εν λόγω μετοχές πρόκειται να διανεμηθούν στο προσωπικό της εταιρίας.

Η διαδικασία αγοράς θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, ενώ παρασχέθηκε ειδική εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. για την υλοποίηση της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v