Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Αύξηση τζίρου 20% στο α΄ εξάμηνο

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για τα οικονομικά μεγέθη του 2007 προβαίνει η διοίκηση της Κρι Κρι με βάση τα δεδομένα του 6μήνου της χρήσεως. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Κρι Κρι στο 6μηνο θα είναι αυξημένος κατά 20%, ενώ στο σύνολο της οικονομικής χρήσης εκτιμάται στα 33-34 εκατ. ευρώ. Διαπραγματεύσεις για έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως το ύψος των 4 εκατ. ευρώ.

Κρι Κρι: Αύξηση τζίρου 20% στο α΄ εξάμηνο
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για τα οικονομικά μεγέθη του 2007 προβαίνει η διοίκηση της Κρι Κρι με βάση τα δεδομένα του 6μήνου της χρήσεως.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Κρι Κρι στο 6μηνο θα είναι αυξημένος κατά 20%, ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης του μεριδίου των προϊόντων της εταιρίας πανελλαδικά αλλά και της εμπορικής συμφωνίας που έκλεισε τον Μάρτιο με την αλυσίδα Μασούτης.

Ταυτόχρονα, λειτουργεί σε πιλοτική βάση και συμφωνία με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας για τη διάθεση των παγωτών της Κρι Κρι από 100 καταστήματα της πρώτης. Η συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη από τον επόμενο χρόνο για το σύνολο των καταστημάτων της Συντεχνίας, που αριθμούν περί τις 3.000.

Έτσι, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Κρι Κρι στην οικονομική χρήση 2007 προβλέπεται να ανέλθουν σε 33-34 εκατ. ευρώ έναντι 28,3 εκατ. ευρώ του 2006 και τα κέρδη προ φόρων σε 3,6-3,7 εκατ. ευρώ από 3,13 εκατ. ευρώ της προηγουμένης χρήσεως. Η αύξηση των μεγεθών της εισηγμένης αναμένεται να υποστηριχτεί και από τη νέα εμπορική συμφωνία που ανακοινώθηκε με την αλυσίδα Σκλαβενίτης και αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και στο παγωτό.

Το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως το ύψος των 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δύο επενδυτικά προγράμματα της Κρι Κρι που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ένα από αυτά αφορά στην παραγωγή νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, και το δεύτερο στον εκσυγχρονισμό της μονάδας παγωτού και στην ανέγερση αποθηκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Και τα δύο επενδυτικά προγράμματα, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο, έχουν εγκριθεί από τον αναπτυξιακό νόμο, με επιχορήγηση 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v